Západočeská univerzita v Plzni připravila dvoudenní program pro veřejnost

4. a 5.11.2010. Festival absolventů
4. a 5.11.2010. Festival absolventů
Novináři zejména regionální byli nejen s tímto festivalem, ale s novinkami na ZČU seznámeni na pravidelném setkání v prostorách rektorátu. Z programu Festival absolventů zaujala např. tématika „Jaderná energetika včera a dnes“, „Chodící sochy Velikonočního ostrova“, "Projeďte se elektromobilem v retro stylu", „Management a odbory – cesty k dohodě“ (v podání M.Krause z PMDP) a prohlídky fakult nejen pro absolventy. Vyvrcholením této ojedninělé a určitě ne poslední akce - větší univerzitní akce by se měly opakovat patrně ve dvouletých intervalech - bude pak Společenské setkání absolventů s vedením univerzity a vyučujícími večer 5.11.2010. K dnešnímu dni je na galavečer přihlášeno více než 200 osob a jejich počet každým dnem roste. Předpokládaný počet účastníků galavečera je 300-500.

Festival je určen
  • absolventům ZČU a jejích předchůdců (VŠSE, Ped. fakulty..)
  • veřejnosti/odborné veřejnosti, managementu podniků, samosprávě a státní správě a dále všem, které zajímá dané téma jednotlivých akcí (bez ohledu na to, zda jsou absolventy ZČU)

Touto akcí chce univerzita znovu navázat kontakty se svými absolventy a zároveň veřejnosti ukázat, jak úspěšné absolventy má. Všechny akce jsou bezplatné.
BUSportál s potěšením zaznamenal připravenost spolupráce strojní fakulty v oblasti silničních vozidel a domluvili jsme se i na kontaktu s velmi zajímavou osobností se vztahem k veřejné dopravě. To si však necháváme jako překvapení.
Redakce BUSportálu navázala spolupráci se svou Alma mater letos na podzim při pilotním setkání absolventů ke 20 letům Fakulty aplikovaných věd. Výsledkem navázané spolupráce byl materiál Řečové technologie a umělá inteligence mohou pomáhat i informování cestujících. Ve spolupráci budeme pokračovat.

Plakát k Festivalu absolventů - podrobný program "pdf"

Západočeská univerzita v Plzni připravila dvoudenní program pro veřejnost