Zaměstnanci Moravskoslezského KÚ využívají zaměstnanecké karty s aplikací ODIS
Zdroj: KODIS

Hybridní - dvoučipové karty - poskytují aplikace zaměstnaneckého systému krajského úřadu a dopravní aplikaci ODIS.
Hybridní - dvoučipové karty - poskytují aplikace zaměstnaneckého systému krajského úřadu a dopravní aplikaci ODIS.
Zajímavý a svým způsobem ojedinělý projekt Moravskoslezského kraje, který umožní využívat zaměstnanecké karty i jako elektronický platební prostředek u dopravců zajišťujících veřejnou osobní dopravu, odstartoval v září 2014 na Krajském úřadu Moravskoslezského kraje. Podstatou projektu jsou hybridní, tj. dvoučipové karty. Na jednom čipu jsou nahrány aplikace docházkového a uživatelského zaměstnaneckého systému krajského úřadu, na druhém čipu pak dopravní aplikace ODIS umožňující jak nahrání hotovosti do elektronické peněženky k úhradě krátkodobého a jednotlivého jízdného v prostředcích veřejné dopravy podle pravidel Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje ODIS, tak kuponů dlouhodobých časových jízdenek ODIS. Zaměstnanecká karta umožňuje nahrání dalších elektronických produktů, např. produktu Karta ČD (obdoba In-karty). Cílem projektu je výhodně cestovat s jedinou kartou po celém regionu a s produktem Karta ČD i po celé republice.

"Hybridní karta zaměstnance krajského úřadu ve spojení s kartou ODISkou pro využití ve veřejné dopravě je prvním projektem v České republice propojující zcela samostatné funkcionality, tj. veřejnou správu a dopravu. Toto řešení by mohli využít i jiní zaměstnavatelé v kraji, kteří by tímto nepřímo podpořili své zaměstnance, aby do práce dojížděli veřejnou dopravou a pomohli tak i životnímu prostředí. Karta může sloužit také pro účely zaměstnaneckých benefitů v podobě úhrady části nákladů na dojížďku do práce zaměstnavatelem," vysvětluje Aleš Stejskal ze společnosti KODIS.

Nová zaměstnanecká karta je obdobou karty ODISka, kterou již cestující ve veřejné dopravě mohou využívat u dopravců zajišťujících veřejnou osobní dopravu v rámci Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje ODIS od roku 2011.

TI KODIS