Za půl roku: Už pátý, 'polojubilejní' ročník veletrhu Czechbus v Praze:

Na viděnou v Praze 24.-26.11.2015
Na viděnou v Praze 24.-26.11.2015
Akce, která si za relativně krátkou dobu své existence vydobyla víc než zajímavé postavení na trhu, oslovila svým tématem jak vystavovatele, tak ve velkém záběru odbornou návštěvnickou veřejnost. Jediný opravdu "středoevropský" veletrh takovéhoto specifického zaměření (nepočítáme-li polské TransExpo Kielce) loni navštívili nejen profesionálové z oblasti dopravy z České republiky a Slovenska, ale zajímavě se rozrůstá i klientela z dalších zemí – Polska, Maďarska, Německa, Rakouska a také Itálie.

Letošní CZECHBUS se bude konat od 24. do 26. listopadu 2015 a už teď se může pyšnit významnými záštitami, které veletrhu poskytl mj. ministr dopravy Dan Ťok, prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák, děkan Fakulty dopravní ČVUT Praha Miroslav Svítek, Český plynárenský svaz ...

Předběžný přehled vystavovatelů k 20.5.2015

Každý ze tří dnů veletrhu se bude opětovně vyznačovat zajímavou celodenní konferencí. První den veletrhu to bude již tradiční Veřejná doprava „on line“ pořádaná Sdružením pro dopravní telematiku, druhý den bude věnován pod patronací Českého plynárenského svazu využití CNG v městské hromadné dopravě. Stejně jako loni pak třetici uzavře téma elektromobility v závěrečný den veletrhu.

Termínové posunutí veletrhu do tří pracovních dnů s orientací zejména na odborníky se ukázalo jako dobré řešení. S velkým úspěchem se setkaly tři doprovodné konference i řada seminářů.

Ohlasy pořadatelů konferencí 2014

19. listopadu 2014 proběhla Konference Českého plynárenského svazu.
„Potěšilo nás, že autobusy na CNG již mají několik let své místo na největším veletrhu tohoto druhu u nás. Velký zájem byl i z řad vystupujících na konferenci CNG – nejlepší řešení pro čistá města, a to jak domácích provozovatelů, tak i ze Španělska,“ , uvedl Jiří Šimek, místopředseda Rady ČPS.

20. listopadu 2014 proběhla Konference VEŘEJNÁ DOPRAVA "ON-LINE".
"Czechbus je mladý veletrh s vyzrálým obsahem, zajímavými vystavovateli a profesionálními organizátory. Jako pořadatelé doprovodné akce Veřejné doprava ON LINE jsme nikdy nelitovali našeho rozhodnutí svázat osud naší tradiční akce s veletrhem, který ještě před několika lety vůbec neexistoval," řekl Roman Srp, viceprezident SDT (Sdružení pro dopravní telematiku).

21. listopadu 2014 proběhla konference Elektrické autobusy pro město III.
„Czechbus je veletrh, který má své osobité kouzlo. Historická architektura Průmyslového paláce tu v téměř komorním prostředí kontrastuje s leskem moderní techniky. Potkávají se tu kolegové i staří známí a nikdo tu nikoho nemusí moc dlouho hledat,“ doplnil Jakub Slavík z pořádající firmy Consulting Services
CZECHBUS 2014: Souhrn odkazů