Z Ústeckého kraje: Oficiální znak a název Doprava Ústeckého kraje.
Zdroj : Doprava Ústeckého kraje

získává systém krajské objednávky veřejné dopravy i vzhledem ke změnám od roku 2015.
získává systém krajské objednávky veřejné dopravy i vzhledem ke změnám od roku 2015.
"Doposud „obecně“ pojmenovaný systém krajské objednávky veřejné dopravy (dopravní obslužnost) nahrazujeme oficiálním znakem a názvem Doprava Ústeckého kraje. Organizačně zůstává vše pod činností odboru dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Ústeckého kraje, tj. nezakládáme nového organizátora, " vvysvětluje Jan Maxa, který má na starost marketing Dopravy Ústeckého kraje.

Ústecký kraj zajišťuje na svém území veřejnou přepravu osob v závazku veřejné služby. Rozsáhlá síť je tvořena systémem regionálních železničních a autobusových linek se vzájemnou koordinací tras a rozsahu spojů. Dosud však nebyl k dispozici výstižný název zastřešující všechny aktivity spojené s touto službou. Tak jako má Ústecký kraj charakteristické názvy a symboly například pro oblast turistického ruchu - Brána do Čech, má nyní prezentační název včetně loga i oblast krajské veřejné dopravy.

Realizační tým projektu se rozhodl prostřednictvím ankety zapojit do vzniku názvu také veřejnost. Z dodaných návrhů byla získána cenná informace, jaká slova by měl název obsahovat a jaký je potenciál jeho začlenění do podvědomí obyvatel. Podoba znaku a názvu také získala důležitou podporu politické reprezentace kraje. Součástí projektu je i získání nové nezaměnitelné domény pro webovou prezentaci www.dopravauk.cz, která nahrazuje dřívější doprava.kr-ustecky.cz.

Od roku 2015 začnou autobusovou dopravu na dalších 10 let zajišťovat dopravci podle nový smluv. Zároveň začne rozšiřování jednotného zónově relačního tarifu, který v cílovém stavu zaintegruje nejen přímé smluvní partnery, ale i lokální dopravní systémy městských doprav. Cestující nebude muset řešit s jakým dopravcem pojede, ale postačí vědomí, že pojede s Dopravou Ústeckého kraje.

Viz Doprava Ústeckého kraje

Z Ústeckého kraje: Oficiální znak a název Doprava Ústeckého kraje.
Zdroj : Doprava Ústeckého kraje