V úterý 15. března 2011 proběhlo v Praze zasedání valné hromady Asociace dopravních, spedičních a servisních společností Středních Čech (ADSSS). Na programu jednání bylo zejména řešení dopravní obslužnosti ve Středočeském kraji. Na rok 2011 je ve schváleném rozpočtu Středočeského kraje na základní dopravní obslužnost plánováno o 180 mil. Kč méně než v roce 2010. To vedlo ke zvýšení jízdného od 1.1.2011 a ke snížení rozsahu základní dopravní obslužnosti od 1.2.2011 a 6.3.2011. Celkově nebylo ze strany Středočeského kraje objednáno 884 spojů.

Zástupce ředitele pro ekonomiku a technický rozvoj ROPID Jiří Prokel zdůraznil, že vzhledem k úzké návaznosti Pražské integrované dopravy a Středočeské integrované dopravy je při rušení spojů nutná spolupráce mezi Středočeským krajem a Hlavním městem Prahou. ROPID jako příspěvková organizace Hl.m. Prahy je k jednání o řešení dopravní obslužnosti připravena.

Michal Němec z odboru financí a ekonomiky Ministerstva dopravy zrekapituloval průběh kompenzací slev z jízdního nařízených státem v r. 2010. Do 30.4.2011 předloží Ministerstvo dopravy vládě materiál s vyhodnocením vyplacených kompenzací a na jeho základě vláda rozhodne, zda budou navýšeny finanční prostředky na kompenzace v r. 2011 nebo se bude měnit rozsah nařízených slev.

Ředitel odboru pozemních komunikací Ministerstva dopravy Milan Dont objasnil koncepci mýtného systému v r. 2011. Cílem systému je podpora ekologické dopravy (zvýšily se sazby, kromě kategorie EURO 5 a vyšší). Informoval, že od 1.9.2011 budou platit nové sazby pro autobusy, přičemž u nich nebudou uplatněny páteční zvýšené sazby. Cena mýtného bude stejná pro všechny typy komunikací, bez ohledu na počet náprav vozidla.

TI ADSSS