Yutong se svými ebusy opět úspěšný v Británii
Elektrické autobusy Yutong v provozu v Aberdeenu, Leedsu a Cymru. Foto First Bus

First Bus objednal od britského dovozce autobusů Yutong, společnosti Pelican Bus and Coach 169 elektrických autobusů. V příštích šestnácti měsících budou dodány do čtyř dep.

First Bus objednal od britského dovozce autobusů Yutong, společnosti Pelican Bus and Coach 169 elektrických autobusů. V příštích šestnácti měsících budou dodány do čtyř dep.

Zakázka svým rozsahem překonává nedávnou největší jednorázovou objednávku na autobusy Yutong ve Spojeném království a pro First Bus, jednoho z největších britských autobusových dopravců, hraje velkou roli při přechodu na zcela bezemisní autobusovou flotilu do roku 2035. První elektrické autobusy získají depa Taunton, Weston-super-Mare, Basildon a Hengrove v Bristolu.

Po realizaci projektu bude mít First Bus více než 800 vozidel bez emisí a nabíjecí infrastrukturu v 16 depech po celé Velké Británii. Nová objednávka zahrnuje mix jednopodlažních a dvoupodlažních autobusů od Yutongu z jeho modelů E10, E12 a U11DD a doplní již několik stávajících elektrobusů Yutong, které jsou v provozu v Aberdeenu, Leedsu a Cymru.

Objednávka je součástí investice First Bus ve výši 89 milionů liber do dalších 178 autobusů s nulovými emisemi a infrastruktury ve čtyřech regionech. Finanční prostředky byly zajištěny ve spolupráci s místními úřady, a dalších 16 milionů liber dodatečného financování prostřednictvím posledního kola schématu ZEBRA (Zero Emission Bus Regional Area) ministerstva dopravy (DfT). Pro First Bus to bude znamenat 18 procent flotily ve Spojeném království bez emisí.

First Bus objednal také více než 300 elektrických autobusů od Wrightbus ze Severního Irska.

firstbus.co.uk