YETD 2010: Scania opět hledá nejlepšího řidiče kamionu

Cenou pro vítěze je špičkový tahač Scania nové řady R.
Cenou pro vítěze je špičkový tahač Scania nové řady R.
15. ledna, 2010 - Čeští profesionální řidiči nákladních vozidel dostávají opět příležitost prokázat svoje kvality a schopnosti v evropském měřítku. Ten nejlepší pak získat jako cenu pro vítěze špičkový tahač Scania nové řady R.

Soutěž již tradičně organizuje společnost Scania a je určena mladým řidičům profesionálům do 35 let věku, kteří jsou držiteli řidičského oprávnění pro nákladní vozidla s přívěsy, bez ohledu na značku, kterou řídí v zaměstnání. Od roku 2003, kdy soutěže začaly, se zúčastnilo již více než 63 000 řidičů.

Evropská soutěž YETD (Mladý evropský řidič nákladních vozidel) se bude letos konat již počtvrté. Je zároveň součástí světové soutěže Scania Drivers Competitions, která chce v roce 2010 přilákat na 45 000 účastníků z 28 zemí pěti kontinentů usilujících o dosažení nejlepších bodových zisků, a stává se tak největší soutěží tohoto druhu ve světovém měřítku.

Společnost Scania usiluje prostřednictvím tohoto projektu o prohloubení teoretických a praktických znalostí řidičů, které považuje za důležitý faktor bezpečnosti na silnicích.
Veškeré podrobnosti na www.scania.cz/yetd-2010. Zde se lze registrovat a absolvovat testy teoretických znalostí přímo z vlastního počítače. Úspěšný výsledek tohoto kvalifikačního testu je podmínkou pro postup do místních kvalifikačních kol soutěže.