XIX. seminář IDS 21.  -    23. května 2012 ve Žďáru nad Sázavou:
Semináře IDS organizují už tradičně Jaroslav Gabriel a Karel Kavalec.

Tématické okruhy a odkaz na program a přihlášku.
Tématické okruhy a odkaz na program a přihlášku.
Účastníci semináře budou seznámeni s aktuální situaci týkající se problematiky integrovaných dopravních systémů. Odborným zaměřením, jako vždy, je tento seminář určen především pro organizátory stávajících IDS, pracovníky institucí, které tento dopravní systém vytvářejí anebo uvažují o jeho realizaci a pro zástupce dopravců. Je rovněž žádoucí pro pracovníky veřejné správy na úrovni krajů a měst, které jsou nuceny řešit problematiku veřejné osobní dopravy ve svých aglomeracích.
Kompletní program a pozvánka: Pozvanka_a_prihlaska.doc
V obsahové náplni letošního semináře budou akcentovat zejména tři oblasti. První bude věnována současnému stavu vytváření národního standardu elektronického odbavování cestujících a aplikaci čipových karet v IDS. Druhou stěžejní oblastí bude prezentace aktuálních problémů jednotlivých IDS v ČR a některých zahraničních. Třetí významnou oblastí pak bude oblast dopravní legislativy, a to praktické aplikace zákona o veřejných službách v přepravě cestujících formou konkrétních příkladů při objednávání regionální dopravy. Seminář se také bude zabývat přípravou nové dopravní politiky ČR pro období 2014 – 2020 i léta následující a problematikou úzce související s činností IDS v ČR. Přednášejícími budou opět vedoucí zaměstnanci Ministerstva dopravy, dopravci, zástupci Krajských úřadů a organizátorů IDS. Rovněž se představí zástupci firem zabývajících se technickým a technologickým zabezpečováním tohoto systému.

Program spolu s pozvánkou a s informacemi o organizačních otázkách bude zaslán e-mailem a uveřejněn na www.perner.cz. Informace bude průběžně přinášet i BUSportál.
XIX. seminář IDS se uskuteční v hotelu Jehla ve Žďáru nad Sázavou ve dnech 21. – 23. května 2012. Nově vybraný hotel nahradií zrušený hotel Technik v Lázních Bohdaneč. Hotel mj. hostí pravidelně účastníky dopraváckého volejbalového turnaje smíšených družstev o Pohár ministra dopravy.

XIX. seminář IDS 21.  -    23. května 2012 ve Žďáru nad Sázavou: