Výrobci z Česka na InnoTrans v Berlíně

Na berlínském výstavišti Messe se mezinárodní veletrh mobility uskuteční od 24. do 27. září 2024. Ve svém 14. ročníku bude zatím největší. S novinkami přijede Bustec, Herman, Mikroelektronika a velkou expozici připravuje Škoda Group.

 

 

Na berlínském výstavišti Messe se mezinárodní veletrh mobility uskuteční od 24. do 27. září 2024. Ve svém 14. ročníku bude zatím největší. S novinkami přijede Bustec, Herman, Mikroelektronika a velkou expozici připravuje Škoda Group.

 

 

Společnost Bustec na stánku 370 v hale č. 4.1 vystaví standardní portfolio informačních LED a LCD panelů. Specifický bude 27“ LED panel s vysokým rozlišením 52 x 360 a LED rastrem 4 mm. Panel je součástí konfigurace informačních panelů Bustec pro nové tramvaje Alstom dopravního podniku KVB v Kolíně nad Rýnem.

Informační systémy pro cestující přiveze na InnoTrans také firma Herman. Na stánku 145 v hale č. 2.1 bude prezentovat digitální označník s e-papírem 32", širokoúhlé zastávkové LCD informační panely a vozidlová LED tabla. Pro odbavení cestujících ve vozech elektronický validátor s označovačem jízdenek, bezkontaktní validátory čipových karet s tiskárnou papírových dokladů, označovač jízdenek, palubní počítač s odbavením cestujících, a také komunikační jednotky do vozidel na střechu, do interiéru i pro infrastrukturu.

Mikroelektronika sice nepočítá s vlastním výstavním prostorem, její nový validátor bankovních karet s tiskem jízdního dokladu CVP6 a minivalidátor CVL si můžete vyzkoušet na stánku 630 v hale 2.1 firmy Amcon, místního partnera Mikroelektroniky.

Budoucnost kolejové a městské dopravy podle Škoda Group si můžete prohlédnout na stánku 600 v hale 3.2. Srdcem expozice je tramvaj navržená pro SWB Bus und Bahn pro Bonn, Škoda ForCity Smart 41T, která nedávno získala prestižní ocenění Red Dot Design Award. Na InnoTrans bude mít premiéru také patentovaný koncept "Sleep in Motion". Nejedná se o běžný noční vlak – jde o zcela nový koncept, který slibuje pohodlí, jaké byste na kolejích nečekali. Inovativní design spací kabiny bude představen v podobě testovacího modelu přímo na stánku Škodovky.

Návštěvníci se budou moci seznámit s digitálními řešeními, která mění veřejnou dopravu. Například antikolizní systém, systém ATO či ekosystém Smart Depot, které zajišťují chytřejší a efektivnější cestování – od zvýšení bezpečnosti až po zlepšení komfortu cestujících. Dále Škoda představí svá nejnovější řešení pro městskou dopravu: modulární konstrukci tramvají pro dopravce rnv a díky virtuální realitě se blíže seznámit s novou tramvají pro Prahu. K vidění bude také trakční výzbroj a motor s převodovkou pro tramvaje Škoda ForCity Smart 41T, které přispívají k vyšší spolehlivosti a efektivitě každé jízdy díky použití moderních technologií.

Stánek 600 Škoda Group najdete v hale 3.2.