BUSportál dostal od Radima Jančury následující stanovisko:
BUSportál dostal od Radima Jančury následující stanovisko:
"Všech 80 žlutých autobusů má zapojeny funkční omezovače na 100km/h, tedy autobus po rovině nemůže jet v žádném případě vyšší rychlostí, tedy alespoň podle kalibrovaného policejního radaru. Pozor však, v osobních automobilech tachometry vždy ukazují více a to o 5-10 km/h. Výrobci automobilů tak chrání sami sebe, kdyby řidič v obci jel 55, ale tachograf ukazoval jen 50, tak by řidič u auta v záruce měl právo na náhradu škody po výrobci - tedy náhradu pokuty atd.
Všechny autobusy procházejí nejen pravidelnými kontrolami, ale 1x do roka také kontrolou STK a co 2 roky cejchováním tachografů u nezávislé instituce. Podle našeho názoru je chyba v tachometru auta řidiče, který za jízdy náš autobus natáčel. Přesto u tohoto autobusu důkladně zkontrolujeme funkci omezovače a případně necháme tachograf ocejchovat nezávislé instituci, jak tak pravidelně činíme v souladu se zákonem.
Jakákoliv policejní hlídka může letmou prohlídkou tzv. koleček zjistit rychlost v průběhu nejen celého dne, ale dle zákona i celého měsíce na zpět. Řidič tak musí zdokumentovat měsíc zpětně, že dodržoval, nejen bezpečnostní přestávky, ale i max. povolenou rychlost. Všechny autobusy, které Student Agency v poslední době pořídila, mají navíc tzv. digitální tachografy, které řidiče samy upozorní na prohřešek a v zápětí tento přestupek zaznamená k čipové kartě řidiče a tu má řidič jen jednu a pořizuje si ji na svůj celý život profesionálního řidiče. I řidič profesionál má 12 bodů, přijít o několik bodů za takto lehce odhalitelný přestupek či rovnou o řidičský průkazm by pro něj brzy znamenalo ztrátů zaměstnání. V tomto již rok fungující bodový systém plně podporuji, přestože je velmi tvrdý."

iDnes:Stotřicítkou autobusem? V Česku žádný problém.
Redakce BUSportálu napsala Radimu Jančurovi: Osobně Vám doporučuji tento konkrétní případ prošetřit, výsledek zveřejnit a k řidiči se postavit spravedlivě.