Volvo dodá do Itálie 1 500 nákladních vozidel Volvo FH Aero
Volvo FH Aero pro Lannutti Group jsou vybavena novým kamerovým systémem Volvo, který nahrazuje zrcátka místo zrcátek a většina pojede na HVO, palivem, které lze vyrábět z odpadních produktů, s cílem snížit emise CO2 až o 90%. Foto Volvo Trucks

V rámci jedné z největších obchodních transakcí společnosti Volvo Trucks si vozidla Volvo FH Aero objednala italská dopravní a logistická společnost Lannutti Group, která obnovuje svůj vozový park. Všechna vozidla budou vybavena novým kamerovým systémem místo zrcátek a většina pojede na HVO.

V rámci jedné z největších obchodních transakcí společnosti Volvo Trucks si vozidla Volvo FH Aero objednala italská dopravní a logistická společnost Lannutti Group, která obnovuje svůj vozový park. Všechna vozidla budou vybavena novým kamerovým systémem místo zrcátek a většina pojede na HVO.

Skupina Lannutti se sídlem v Itálii provozuje vozový park s více než 2 500 nákladními vozidly 24 hodin denně, 7 dní v týdnu v osmi evropských zemích. V rámci programu obnovy vozového parku podepsala objednávku na 1 500 nákladních vozidel Volvo FH Aero. Všechna budou vybavena novým kamerovým monitorovacím systémem Volvo – novou funkcí, která nahrazuje běžná zrcátka a zlepšuje aerodynamiku i bezpečnost. Volvo dodá vozidla v letech 2024 a 2025

"Principem obnovy vozového parku pro nás v Lannutti Group je upřednostňovat vozidla s nízkými emisemi a zároveň nabízet vysokou úroveň komfortu a bezpečnosti našim řidičům, chránit je, ale i všechny ostatní účastníky silničního provozu. Kromě úsporné technologie I-Save, kterou máme ve flotile využitou na 100%, se nyní snažíme využít výhody kamerového monitorovacího systému a vylepšeného aerodynamického designu. Partnerství se společností Volvo nám umožní pokračovat v naší cestě k nulovým emisím,“ říká Valter Lannutti, generální ředitel skupiny Lannutti.

Většina nákladních vozidel objednaných společností Lannutti bude poháněna HVO (hydrogenačně rafinovaným rostlinným olejem), palivem, které lze vyrábět z odpadních produktů, s cílem snížit emise CO2 až o 90%.

"Na tuto dohodu jsem opravdu hrdý, protože ukazuje důvěru a závazek, který má Lannutti vůči společnosti Volvo Trucks jako dlouhodobému obchodnímu partnerovi," říká Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks. Pokračuje: "Je to skutečný důkaz, že jsme s novým modelem Volvo FH Aero udělali správnou věc. Nejenže podporuje naše zákazníky při snižování nákladů na palivo a emisí CO2, ale je také jedním z nejbezpečnějších modelů nákladních vozidel pro jejich řidiče."

Při vývoji nového Volva FH Aero byly stejně důležité spotřeba paliva a bezpečnost. Nový design prodloužené aerodynamické kabiny je až o 5% úspornější než jeho předchůdce. Nový kamerový monitorovací systém společnosti Volvo Trucks navíc nejen přispívá k úspoře paliva díky svému aerodynamickému designu, ale také zlepšuje bezpečnost silničního provozu prostřednictvím lepšího přímého výhledu pro řidiče – a také zlepšuje viditelnost za tmy a deštivého počasí.

Úspora paliva s novým Volvem FH Aero dopňuje účinnost hnacího ústrojí modelu Volvo FH v posledních letech, včetně technologie hnacího ústrojí Volvo I-Save. Úspora paliva dosažená u nákladních vozidel Volvo FH a nového FH Aero se promítá do výrazného snížení emisí CO2 a provozních nákladů.

Volvo FH Aero také přichází s řadou nových interiérových prvků, které zlepšují pracovní prostředí řidiče, a také s online službami, které umožňují provozovatelům dopravy mít dokonalý přehled o nákladech nákladního vozidla i návěsu.

Nové Volvo FH Aero se dodává ve čtyřech variantách – FH Aero, FH Aero Electric, FH Aero s plynovým pohonem a FH16 Aero.

Volvo Trucks


Volvo dodá do Itálie 1 500 nákladních vozidel Volvo FH Aero
Nový design prodloužené aerodynamické kabiny je až o 5% úspornější než jeho předchůdce. Nový kamerový monitorovací systém společnosti Volvo Trucks navíc nejen přispívá k úspoře paliva díky svému aerodynamickému designu, ale také zlepšuje bezpečnost silničního provozu prostřednictvím lepšího přímého výhledu pro řidiče – a také zlepšuje viditelnost za tmy a deštivého počasí. Foto Volvo Trucks
Volvo dodá do Itálie 1 500 nákladních vozidel Volvo FH Aero
Nové Volvo FH Aero se dodává ve čtyřech variantách – FH Aero, FH Aero Electric, FH Aero s plynovým pohonem a FH16 Aero. Foto Volvo Trucks