Volvo Buses získalo svou největší zakázku na autobusy v USA

New York State Metropolitan Transport Authority objednala od Prevost 307 autobusů s dodáním mezi lety 2020 až 2022, následovat může dalších 23 vozidel.
New York State Metropolitan Transport Authority objednala od Prevost 307 autobusů s dodáním mezi lety 2020 až 2022, následovat může dalších 23 vozidel.
Až 330 nových moderních autobusů bude vozit obyvatele New Yorku v síti New York State Metropolitan Transport Authority (MTA). Dva kontrakty z New Yorku na 307, resp. 330, autobusů získala dceřiná společnost Volvo Buses, Prevost. „Jsme opravdu hrdí a vděčni za pokračující důvěru, kterou MTA vkládá do týmu Volvo tím, že zadala Prevostu největší zakázku v historii společnosti. I nadále poskytujeme služby našim zákazníkům se silným zaměřením na provozuschopnost, spolehlivost a podporu služeb. MTA má největší autobusovou a autokarovou flotilu v Severní Americe a my chceme pro občany New Yorku změnu," řekl Håkan Agnevall, prezident společnosti Volvo Buses.

Objednávka je také důležitá pro zaměstnanost a umožňuje společnosti Volvo Buses zdvojnásobit výrobu autobusů v továrně Prevost v Plattsburghu.

„Pro společnost Prevost je skvělá zpráva, že získala tyto nové smlouvy do největší dopravní sítě v Severní Americe, vedoucí postavení společnosti Prevost na severoamerickém autobusovém trhu se tím ještě více posiluje. Naše přítomnost zde je velmi důležitá a naši zaměstnanci v Plattsburghu rádi ukáží MTA své dovednosti,“ dodal François Tremblay, generální ředitel Prevost.

Volvo Buses