Víkendové tipy od BEI.
Setra S 415 GT HD. Foto BUSportál.

Dva volné pondělky prodlužují víkendy. Inspirativní programy v Brně i v Praze. A protože je vybrala společnost BEI, doporučují použít autobus.
Dva volné pondělky prodlužují víkendy. Inspirativní programy v Brně i v Praze. A protože je vybrala společnost BEI, doporučují použít autobus.

Brno

29.4. Divadlo Husa na Provázku na Zelném trhu uvádí v 19 hodin písničkový večer pod názvem Budař hoří VIII – recitál „vyděšeného umělce“ v hlavní roli s Janem Budařem.

30.4 – 1.5. se koná 11. ročník hudebního festivalu Pálení Čarodějnic v Hrušovanech u Brna. Vedle nizozemského hosta Taxi to the ocean, vystoupí mj. také hudební skupiny Gulo Čar, Čanky šou, Veřejná zkouška, Ahmed má hlad, Head down. Festival se koná od 15 hodin v sokolovně, Masarykova 19.

5.5. – 6.5 se koná dvoudenní rockový festival XXX Rock fest ve středu Brna na stadionu Velodrom. Na festivalu v pátek vystoupí mj. Aleš Brichta, skupina Turbo, Harlej a Rammstein revival, v sobotu pak skupiny Alkehol, Argema, 05 & Radeček, Premier a například Metallica revival.

13.5. se uskuteční 1. ročník multi-žánrového open-air festivalu, Rio de Riviera v areálu koupaliště Riviera v údolí řeky Svratky. Od 12 hodin, konec v 06.00 následující den. Monkey Business, Indy + Wich, Khoiba aj.

Praha

30.4. v rámci tradice pálení čarodějnic rozhoří ohně na různých místech Prahy včetně Kampy na Malé Straně. Program bude probíhat od 10 hodin po celý den, hlavní atrakcí bude průvod čarodějnic přes Karlův most.

30.4. v pražském klubu Abaton jedna z největších hvězd pražského hudebního jara švédská skupina The Cardigans a představí své nové album Extra Super Gravity Tour. 20:00 klub Abaton je Na Košince 8, Praha 8.

30.4. koncert v pražském klubu Futurum - legendární punková kapely Buzzcocks Předchůdci pro někoho možná slavnějších Sex Pistols k nám zavítají v rámci evropského turné. Předskokanem bude legenda českého punku Plexis.

1. 5. se uskuteční na pražské Letenské pláni koncert proti komunismu - vystoupí mj. Hana Hegerová, Aneta Langerová, Ivan Hlas, Daniel Landa, Hudba Praha, Laura a její tygři. Koncert začne v 15 hodin, naváže na ekumenickou motlitbu pod širým nebem pořádanou od 10 hodin.

Pátek před prodlouženým víkendem 6-8. května mohou návštěvníci Prahy strávit například návštěvou muzikálu. Čerstvou novinkou je uvedení muzikálu Obraz Doriana Graye v divadle Ta Fantastika. Jde o hudební zpracování skandálního a zároveň kultovního románu britského spisovatele Oscara Wilda v hlavní roli s Davidem Krausem. Představení je na programu i v dalších dnech: Divadlo Ta Fantastika, Karlova 8, Praha 1, Staré Město pátek 5.5. v 18.00, pátek 12.5. v 18.00, neděle 21.5. 14.00

Cestujte autobusem :-)

Cena za jízdenku je díky silné konkurenci velmi zajímavá. Například držitelé karet ISIC zaplatí s BEI Eurolines za jednosměrnou jízdenku 99 Korun, za obousměrnou pak 179 Korun.

Viz EUROLINES přepravily za prvních 6 dnů stovky cestujících na lince Praha-Brno.

Víkendové tipy od BEI.
Setra S 415 GT HD - interiér. Foto BUSportál.
Víkendové tipy od BEI.
Setra S 415 GT HD - interiér. Foto BUSportál.