Veolia Transport podpoří 3. ročník pražského festivalu Out of Home
Ilustrační foto: Nový autobus SOR pro Veolia Transport v zákaznickém centru SOR v Libchavech 3.6.2009.

zaměřený na integraci dětí z dětských domovů do společnosti bezplatnou dopravou účastníků po Praze.
zaměřený na integraci dětí z dětských domovů do společnosti bezplatnou dopravou účastníků po Praze.
Praha 4. června 2009 – Společnost Veolia Transport ČR a. s., významný domácí dopravce, se stal jedním z hlavních partnerů 3. ročníku hudebně-sportovního festivalu Out of Home 2009, který podporuje integraci dětí z dětských domovů do společnosti. Jednodenní festival letos proběhne v sobotu 6. června 2009 v pražském klubu La Fabrika, součástí je i bojová hra po Praze pro 300 dětí ze sedmnácti domovů z celé ČR.

„Rozhodli jsem se, že podpoříme tento projekt, který je zaměřen na začlenění dospívající mládeže do běžného života české společnosti. Společnost Veolia Transport zajistila v den konání akce pro všechny účastníky bezplatnou dopravu po Praze,“ říká Ing. Ivo Novotný, personální ředitel Veolia Transport ČR.

Hlavním smyslem festivalu je upozornit na problematiku mladých lidí, kteří opouštějí ústavy, a nejsou moc připraveni na opravdový život. Celou sobotu budou děti z domovů hrát bojovou hru na stanovištích po celé Praze. Při ní budou muset třeba do banky, kde se naučí vyplňovat složenky, uzavírat smlouvy nebo se dozvědí, jak absolvovat pohovor. Naučí se tak praktické věci do života. Vyvrcholením celodenního programu bude vyhlášení cen jednotlivých soutěžních disciplín a vystoupení celé řady hudebních interpretů v pražském klubu La Fabrika. Nebudou chybět ani projekce filmů, dokumentů a klipů nezávislých domácích i zahraničních umělců.

Největším uměleckým magnetem bude vystoupení zpěvačky a houslistky Ivy Bittové, která vystoupí společně s australskou pianistkou Lisou Moore. Zahraje i Tomáš Klus nebo formace 4sings. Více informací o festivalu na www.mimodomov.cz
TZ Veolia Transport