Veolia Transport Morava instalovala další elektronický informační panel

na autobusovém nádraží v Zábřehu na Moravě.
na autobusovém nádraží v Zábřehu na Moravě.
15. listopadu 2011 - Na autobusovém nádraží v Zábřehu na Moravě, které bezprostředně sousedí se železniční stanicí, byl v minulém týdnu předán do provozu elektronický informační panel. Slavnostního přestřižení pásky se zúčastnili představitelé společnosti Veolia Transport Morava, generální ředitel Miloš Hnilica a obchodní ředitel Jiří Šrajer, spolu s představiteli města Zábřeh, starostou Františkem Johnem a místostarostou Karlem Crhonkem.

Elektronický informační panel, dodaný společností APEX, poskytuje cestujícím nejen vizuální informace o odjezdech a příjezdech autobusů na příměstských linkách a linkách MHD, ale je vybaven i akustickým hlásičem, který umožňuje informovat i nevidomé a slabozraké cestující.

Na panel, jehož přední část je chráněna bezpečnostním sklem, je možné umístit celkem 11 řádků textu, 10 řádků je statických, obsahujících údaje o jednotlivých spojích, jeden řádek je určen pro zobrazení dalších doplňkových informací. Informace o odjezdech spojů jsou získávané s celostátního systému jízdních řádů a automaticky se aktualizují. Na řádku se zobrazuje číslo linky a spoje, cílová stanice, nástupiště, informace o odjezdu spoje a případné zpoždění.

„Jsme rádi, že projektem informačních elektronických panelů můžeme našim cestujícím prostřednictvím moderních technologií zvýšit úroveň námi poskytovaných služeb. Zábřeh je již sedmým městem, kde byl panel naší dopravní společností instalován,“ uvedl Miloš Hnilica, generální ředitel Veolia Transport Morava. „Cena informačního panelu se pohybuje kolem půl milionu korun,“ dodal.

V blízké budoucnosti město Zábřeh doplní dolní část stojanu o mapu města spolu se základními informacemi o trasách městské hromadné dopravy a tarifech a pásmech integrované dopravy Olomouckého kraje.

Dalšími městy, kde se můžete setkat s informačními panely Veolia Transport Morava, jsou: Šumperk, Bruntál, Krnov, Třinec, Jablunkov a Lipník nad Bečvou.

TI Veolia Transport

Veolia Transport Morava instalovala další elektronický informační panel