Velká španělská města sází na e-mobilitu Irizaru
Elektrické autobusy budou vyrobeny v nových prostorách společnosti Irizar e-mobility v baskickém městě Aduna, Gipuzkoa. Foto Irizar

V červenci podepsal Irizar smlouvu na prvních patnáct 100% elektrických autobusů pro Madrid a první čtyři pro Barcelonu.

V červenci podepsal Irizar smlouvu na prvních patnáct 100% elektrických autobusů pro Madrid a první čtyři pro Barcelonu.

Tyto 100% elektrické autobusy Irizar se připojí k existující flotile ve městech jako jsou San Sebastian, Bilbao, Azuqueca de Henares (Maitours) a Barcelona (Mohn).

Smlouva podepsaná se společností Barcelona Metropolitan Transport (Transportes Metropolitanos de Barcelona - TMB) zahrnuje čtyři kloubové elektrické autobusy s délkou 18,73 m.

Tímto nákupem začíná v v Barceloně první fáze přeměny linky H16 na 100% elektrickou trasu s nulovými emisemi.

První kloubové autobusy Irizaru s délkou 18 metrů vyjedou ve Španělsku do provozu v červnu příštího roku a připojí se k dvěma dvanáctimetrovým autobusům, které působí ve městě již od 18. srpna 2014 a které jsou součástí projektu Evorpské komise ZeEus.

Město Madrid a Městská dopravní společnost (EMT) nakoupily vůbec prvních patnáct kusů 100% elektrických autobusů. Kromě 12 m dlouhých autobusů je součástí dodávky i 15 nabíječek pro noční nabíjení v depu. Energie v autobusech je 376 KwH a výkon stanice  100Kw. Autobusy mají být dodány v prosinci tohoto roku a budou nasazeny na několika linkách v Madridu.

Valencie zakoupila svůj první autobus a Bilbao další dva dvanáct metrů dlouhých autobusů, které budou dodány před koncem letošního roku.

Elektrické autobusy budou vyrobeny v nových prostorách společnosti Irizar e-mobility (společnost Irizar Group), která se nachází ve městě Aduna, Gipuzkoa. Tato zakázka znamená začátek sériové výroby a vytvoření prvních 100 pracovních míst v této společnosti.

Irizar e-mobility

Společnost Irizar e-mobility je nejnovější společnost v rámci skupiny Irizar a nabízí komplexní elektromobilní řešení na klíč. Kombinuje znalosti a zkušenosti všech společností skupiny za účelem vytvoření komplexních řešení pro městskou mobilitu: 100% elektrických autobusů a jejich hlavní infrastrukturní systémy.

Sortiment zahrnuje městské autobusy 10,8 m a 12 m, kloubové nebo dvoukloubové autobusy a další elektrická vozidla pro městské potřeby. První 100% elekrický Irizar e-mobility 18 metrový model BRT (Bus Rapid Transit) dokončuje testování odolnosti a spolehlivosti před jeho distribucí zákazníkům na konci roku.

Zdroj: Irizar


Velká španělská města sází na e-mobilitu Irizaru