Velká objednávka z Hannoveru pro Mercedes-Benz

Společnost ÜSTRA uzavřela rámcovou dohodu na 48 autobusů eCitaro, 18 bude kloubových eCitaro G. Všechny budou vybaveny pantografy pro průběžné dobíjení.
Společnost ÜSTRA uzavřela rámcovou dohodu na 48 autobusů eCitaro, 18 bude kloubových eCitaro G. Všechny budou vybaveny pantografy pro průběžné dobíjení.
Další úspěch pro Mercedes-Benz eCitaro: ÜSTRA v Hannoveru uzavřela v úterý 6. srpna rámcovou dohodu na dodání 48 elektrických autobusů, 30 solo a 18 kloubových eCitaro G. První čtyři již objednaná eCitara přijedou ještě letos. Všechny budou mít střešní pantografy pro průběžné dobíjení na konečných zastávkách. Baterie budou mít celkovou kapacitu 243 kWh.  

„ÜSTRA rychle pracuje na dosažení mobility bez emisí. Jsme hrdí na to, že eCitaro bude důležitou součástí její flotily elektrických autobusů,“ řekl Ulrich Bastert, ředitel pro marketing, prodej a zákaznické služby Daimler Buses při slavnostním podpisu v Hannoveru. „Jsme rádi, že jsme našli zkušeného výrobce elektrických autobusů, který dodáním 48 eCitaro bude základem našeho ambiciózního cíle zcela elektrifikovat veřejnou dopravu v Hannoveru do roku 2023,“ doplnila Denise Hain, členka představenstva ÜSTRA pro provoz a lidské zdroje.

Nízkopodlažní městské autobusy Mercedes-Benz pro ÜSTRA budou vybaveny řadou bezpečnostních prvků, například systémem asistence při brzdění nebo detekování chodců a cyklistů při odbočování. Cestující se sniženou pohyblivostí mohou využít při nastupování rampu, samozřejmostí jsou USB zásuvky a informační systém s TFT displeji.

ÜSTRA v Hannoveru v Dolním Sasku provozuje 141 autobusů, které obsluhují 38 linek a celkem 672 zastávek, což představuje ročně kolem dvanácti milionů ujetých kilometrů. Společnost se spoléhá na mobilitu bez emisí a v příštích pěti letech si klade za cíl zcela elektrifikovat dopravu v centru města. To by umožnilo ročně ušetřit přibližně 3,8 tun emisí CO2. Investice na elektrické autobusy se pohybují kolem 53 milionů EUR.

Uzavřením této rámcové dohody až na 48 eCitaro budou Mercedes-Benz a ÜSTRA pokračovat ve spolupráci v oblasti zajímavých projektů městských autobusů. V souladu se světovým veletrhem Expo 2000 v Hannoveru před 20 lety dodal Mercedes-Benz společnosti ÜSTRA přibližně 100 autobusů Citaro první generace s unikátním designem. Až do roku 2016 byly nezaměnitelnou součástí panoramatu města Hannoveru.

Daimler


Velká objednávka z Hannoveru pro Mercedes-Benz