Velikonoční TRH CHRÁNĚNÝCH DÍLEN na autobusovém nádraží Florenc

ve čtvrtek 21.4. odpoledne a v pátek 22.4.2011 po celý den v prostoru u nové odbavovací haly.
ve čtvrtek 21.4. odpoledne a v pátek 22.4.2011 po celý den v prostoru u nové odbavovací haly.
ČSAD Praha holding a.s., jako dlouholetý člen Asociace zaměstnavatelů zdravotně postižených ČR (AZZP ČR) zaměstnává desítky lidí s různou mírou a různým druhem handicapu. Cestující veřejnost, aniž si toho všimne, trvale a systematicky využívá služeb znevýhodněných spoluobčanů přímo či nepřímo v provozech ČSAD.

U příležitosti Velikonoc se rozhodli dát možnost předvést své umění i dalším lidem s handicapem, kteří jsou často veřejnosti zcela skryti v chráněných dílnách, a přesto jsou výsledky jejich práce obdivuhodné. Pod záštitou starosty městské části Praha 8 Jiřího Janků proběhne v kontaktu s cestujícími i širokou veřejností Velikonoční TRH CHRÁNĚNÝCH DÍLEN ve čtvrtek 21.4. odpoledne (13-19 hodin) a v pátek 22.4.2011 po celý den (9-17 hodin) přímo v areálu Ústředního Autobusového Nádraží Praha Florenc.

"Víme, že občané naší země jsou přes často vlastní svízelnou situaci vždy připraveni přispět lidem v nouzi, stane-li se někde ve světě nějaká katastrofa a myslíme si, že naši vlastní spoluobčané, kteří se snaží překonat svá omezení daná ať už úrazem, nebo nemocí, si právem zaslouží také pozornost nás všech, " říká Jiří Roubíček z pořádající společnosti a dodává: "Jsme přesvědčení, že výrobky našich handicapovaných spoluobčanů mohou přinést radost každému. Výroba drobného zboží, výrobky z keramiky, látek, skla, dřeva i výborné pečivo je cestou, jak naši handicapovaní spoluobčané nacházejí své uplatnění a znovu i svou lidskou hrdost."

Setkání se zdravotě postiženými spoluobčany proběhne v příjemném prostředí zrekonstruovaného UAN Praha Florenc, které je možno při této příležitosti navštívit i jinak než jako cestující a poznat prostory nové odbavovací bezbariérové haly, která byla otevřena před dvěma lety.

TI ČSAD Praha holding
Na akci najdete i produkty občanského sdružení Borůvka, Diakonie Stodůlky, o.s. Dílna Eliáš, Fokusu Praha, Letohrádku Vendula, školy Modrý klíč a SDM SEDLEC

Velikonoční TRH CHRÁNĚNÝCH DÍLEN na autobusovém nádraží Florenc