VDL Bus & Coach představuje novou délkovou variantu elektrické Citea

S novou Citea LLE-115 Electric má VDL Bus & Coach ještě větší škálu konfigurací ekologických autobusů, které podporují přechod k udržitelné veřejné dopravě.
S novou Citea LLE-115 Electric má VDL Bus & Coach ještě větší škálu konfigurací ekologických autobusů, které podporují přechod k udržitelné veřejné dopravě.
VDL Bus & Coach rozšiřuje produktovou řadu Light Low Entry Citea Electric o délku 11,5 metru. Citea LLE-99 Electric s délkou 9,9 metru už více než dva roky úspěšně funguje. S novou variantou s délkou 11,5 metru nabízí VDL provozovatelům v regionálních oblastech příležitost elektricky přepravovat větší množství cestujících. Citea LLE-115 Electric může být vybavena různými možnostmi nabíjení, konfigurací dveří a flexibilním řešením interiéru.

VDL Citea LLE-115 Electric má vyšší kapacitu pro cestující, maximálním uspořádání sedadel je 35 + 4 + 1. Nová délková verze je standardně vybavena bateriemi o výkonu 180 kWh. To umožňuje dosažení dojezdu 100-150 kilometrů bez jakéhokoli dobíjení. S průběžným dobitím až 500 kilometrů. Kromě standardní zástrčky CCS lze použít pantograf pro nabití až do výkonu 270 kW.

11,5 metrů dlouhá varianta Citea Light Low Entry Electric doplňuje elektrickou řadu VDL, konkrétně modely Low Floor (k dispozici také jako nízkopodlažní kloubový), Low Entry a Light Low Entry. Délka se pohybuje od 9,9 metrů do 18,7 metrů. To poskytuje provozovateli velký stupeň flexibility pro konkrétní provozní potřeby.

S novou Citea LLE-115 Electric má VDL Bus & Coach ještě větší škálu konfigurací, které podporují přechod k udržitelné veřejné dopravě. Denně ujede 300 elektrických autobusů VDL v průměru 62 000 kilometrů, což je celkově více než 22 milionů. Výsledkem je úspora CO2 o 50 tun za den a pozitivní vliv na kvalitu ovzduší.

Zdroj: VDL