VDL Bus & Coach na největším evropském veletrhu autobusů a autokarů Busworld 2023
Tisková konference VDL Bus & Coach na Busworld 2019. Foto VDL

Výrobce autobusů a autokarů z Nizozemska přijde s podrobnostmi o nové energeticky neutrální továrně v Roeselare a budoucí vizi autokarů. Přiveze novou Citea.

Výrobce autobusů a autokarů z Nizozemska přijde s podrobnostmi o nové energeticky neutrální továrně v Roeselare a budoucí vizi autokarů. Přiveze novou Citea.

Tématem „Zažijte mobilitu zítřka už dnes“ se VDL Bus & Coach snaží demonstrovat svou strategii a roli průkopníka v oblasti udržitelné mobility. To se odráží mimo jiné v nové, již fungující uhlíkově neutrální továrně, nové generaci Citea pro veřejnou dopravu a filozofii inovací v oblasti dálkových a meziměstských autobusů.

VDL na Busworld 2023: co je nového?

Společnost „aktivně pracuje na tématech souvisejících s hodnocením životního cyklu (LCA) a dále rozvíjí kompletní portfolio s nulovými emisemi s ohledem na Evropskou zelenou dohodu. Kromě toho je při dalším vývoji moderních diagnostických nástrojů dodržována filozofie „snadné integrace“ a premisa obecného bezpečnostního nařízení Evropské unie (GSR) je na prvním místě. Jedním z důkazů tohoto cíle je také ukázka nového, zcela energeticky neutrálního výrobního zařízení v belgickém Roeselare“, uvádí VDL Bus & Coach

Výrobní areál o rozloze více než 20 000 metrů čtverečních se střechou plnou solárních panelů, podlahovým vytápěním a zelení. Nová generace Citea zde již sjíždí z linky a areál bude oficiálně otevřen v první polovině roku 2024. Na veletrhu novou generaci Citea představenou v září 2022 na Innotrans v Berlíně ukáže s dalšími inovacemi.

Třetím tématem bruselského veletrhu bude prezentace budoucí vize VDL pro autokary. Inovativní platforma VDL Futura třetí generace bude hrát během Busworld významnou roli a návštěvníci budou provedeni její filozofií dálkové a meziměstské dopravy. VDL Bus & Coach „pevně věří, že udržitelná mobilita vyžaduje integrovaný přístup, ve kterém je nejdůležitější spolupráce mezi partnery řetězce. OEM se stále více mění z výrobce na systémového partnera. To zamená nejen poskytnutí vozidla. S ohledem na to budou na Busworld vystaveny také produkty jiných společností VDL působících ve světě energetického přechodu“.

Nizozemský výrobce autobusů a autokarů VDL Bus & Coach představí na Busworld také svou novou zájezdovou Futuru. Půjde o třetí generaci a zatím ve formě vize. VDL plánuje odhalit tuto nejnovější Futuru během přibližně jednoho roku, zatím projekt nese název „Vision Futura“. Nová platforma má zahrnovat elektrický i dieselový pohon, který bude na trhu jako první. Hlavní novinky „Vision Futura“ se týkají přední a zadní části autokaru a souvisí také s novou směrnicí EU pro zvýšení bezpečnosti na silnicích.

O VDL Bus & Coach
Hlavní aktivity VDL Bus & Coach zahrnují vývoj, výrobu, prodej a poprodejní podporu a servis autobusů a autokarů. VDL Bus & Coach se skládá z několika provozních společností, které společně působí na světovém trhu. Výroba se odehrává v Evropě. Kvalita, bezpečnost, životnost, životní prostředí, nízká spotřeba energie, pohodlí a nízké náklady na údržbu jsou prvořadé. Při přechodu na nulové emise v dopravě VDL Bus & Coach nabízí komplexní řešení a není pouze dodavatelem autobusů, ale také také dodavatelem systému. Produkty VDL Bus & Coach se prodávají prostřednictvím celosvětové sítě vlastní pobočky, dovozce a zástupce ve více než 30 zemích. Pro poprodejní a servisní služby může zákazník počítat s rychlou reakcí některého z mnoha servisních míst. Velmi rozsáhlá distribuční síť zajišťuje, že náhradní díly jsou doručeny na místo určení co nejrychleji. VDL Bus & Coach se stal jedním z přední výrobci autobusů v Evropě.

V České republice je autorizovaným prodejcem vozidel VDL Bus & Coach společnost TRUCK Trade. Nabízí kompletní balíček včetně prodeje autobusů a poprodejního servisu.