V Ostravě bude jezdit nově 18 automobilů Škoda přestavěných  na CNG
Škodovka na CNG? Momentálně pouze jako přestavba. Škoda Fabia společnosti Comett Plus v Táboře a Škoda Fabia BUSportálu tankuje v ČSAD MHD Kladno. Obě přestavěl Auto - gas - servis v Táboře.

Městská policie Ostrava se rozhodla investovat částku 1,18 milionů korun na přestavbu poloviny vozového parku.
Městská policie Ostrava se rozhodla investovat částku 1,18 milionů korun na přestavbu poloviny vozového parku.
Praha (18. května 2011) – Z 36 služebních vozidel Škoda Octavia a Škoda Fabia bude jezdit 18 vozů na stlačený zemní plyn (CNG). Finanční úspora na pohonných hmotách by podle propočtů, vycházejících z počtu kilometrů najetých služebními vozidly včetně aktuální spotřeby pohonných hmot, měla za rok činit asi 700 tisíc korun. Jak sdělila BUSportálu mluvčí ostravských strážníků Vladimíra Zychová, vítězem výběrového řízení na přestavbu služebních vozidel Městské policie Ostrava na (CNG) společnost VÍTKOVICE Doprava a.s. Samotná přestavba vozidel bude zahájena ještě v tomto měsíci.

Městská policie Ostrava získala peníze na plánovanou přestavbu služebních vozidel na plyn z fondu pro upevnění veřejného pořádku, bezpečnosti a ochrany osob a majetku. Ostrava má pro veřejnost 2 plnicí stanice na CNG. Na Ruské ulici ji lze využívat nepřetržitě 24 hodin.
Informaci z TZ ČPU uvádíme zejména proto, že BUSportál trvale upozorňuje na fenomén chybějícího "národního" vozu na CNG pro úspěšný rozvoj dopravy na CNG v ČR jako celku, přitom prototyp Škody Octavia na CNG byl představen v dubnu 2007. Například státní správa, která jako součást národního image používá automobily Škoda Auto, nemá možnost obnovovat vozový park CNG vozy Škoda. Přestavbami řeší tuto problematiku také taxislužba v Madridu, který je známý využíváním CNG v dopravě obecně i masovým nasazením vozů Škoda u madridských taxikářů. Koneckonců přestavbu "škodovky" na CNG využívá i BUSportál.

Vozidla na kongresu Electromobility: Česká premiéra elektrické Octavie, ...
2009: Jak to bylo s CNG Octavií ve Španělsku