V MHD Turnov nový malokapacitní autobus  SOR BN 8,5

Dopravce BusLine doplnil vozový park MHD v Turnově.
Reklama
Dopravce BusLine doplnil vozový park MHD v Turnově.
Semily 29. května 2013 – Od poloviny května přepravuje cestující v Turnově v rámci městské hromadné dopravy nový městský částečně nízkopodlažní autobus s délkou 8,5 m a max. celkovou váhou cca 12 tun. Nový autobus typu SOR BN 8,5 má celkovou kapacitu 62 míst, z toho 24 k sezení, 38 k stání s možností přepravit invalidní vozík a případně 2 kočárky. V rámci MHD Turnov nahradil 12 let starý autobus SOR BN 9,5, který obsluhoval linku 311 Turnov, Bukovina–Rohozec–Turnov, nemocnice.

V období ledna až dubna letošního roku BusLine testoval v rámci MHD Turnov předváděcí městský autobus Iveco Stratos LE s pohonem na CNG o celkové kapacitě 32 míst, z toho 24 k sezení a 8 k stání. Vzhledem k nízké kapacitě se ale tento typ autobusu v ranní a odpolední špičce ukázal jako nevhodný.

„V loňském roce jsme v Turnově a okolí přepravili 200 tisíc cestujících, a to na více než 70 tisících kilometrech. Vzhledem ke zvýšenému zájmu o veřejnou dopravu ze strany obyvatel Turnova posilujeme vozový park MHD. Pevně věřím, že cestující budou s naším novým vozidlem spokojeni,“ sdělil Tomáš Roubiček, generální ředitel společnosti BusLine.
Dopravní obslužnost města Turnov zajišťuje BusLine jak prostřednictvím dvou městských linek, tak i provozem příměstských linek. Provoz na těchto linkách je zajišťován autobusy SOR městského provedení, v roce 2010 byla zahájena jejich obměna nízkopodlažním typem. Autobusy jsou vybaveny směrovými tabulemi a odbavovacím zařízením EMtest EM 126i. Jeden je pilotně vybaven vnitřní informační tabulí s průběžným monitorováním trasy dané linky i promítáním městských a dopravních informací. MHD Turnov je již od roku 2009 v rámci pilotního programu součástí integrovaného tarifu veřejné dopravy Libereckého kraje IDOL.
Z TZ BusLine a.s.

V MHD Turnov nový malokapacitní autobus  SOR BN 8,5