Od čtvrtka 19. do neděle 22. dubna budou v Pražském veletržním areálu v Letňanech probíhat každoroční jarní motoristické výstavy.
Od čtvrtka 19. do neděle 22. dubna budou v Pražském veletržním areálu v Letňanech probíhat každoroční jarní motoristické výstavy.
BUSportál se účastní akce: Český plynárenský svaz ve spolupráci s RWE Transgas, a. s. pořádá odborný seminář Jezdíme na stlačený zemní plyn (CNG) – rok od podpisu Dohody 19. 4. 2007 v Letňanech.
Dnes už tradiční akci AUTO PRAHA pořádá společnost ABF, a. s., letos už pojedenácté. Spolu s ní bude otevřen také pátý ročník výstavy OFFROAD PRAHA, která se zaměřuje na terénní vozidla, a už potřetí je bude provázet i specializovaná výstava TUNING PRAHA. Zároveň s těmito výstavami se v Letňanech představí také premiérová výstava FOR-MEN, která má rozšířit nabídku automobilového průmyslu o produkty všeho druhu zajímající především muže.

Pro návštěvníky motoristických výstav jsou připraveny expozice 107 vystavovatelů, které zahrnují osobní, užitkové a nákladní automobily, domácí i zahraniční modely a terénní vozy. Budou zde prezentovány autodoplňky, tuning příslušenství, různé moderní technologie a speciální úpravy vozidel. Zpestřením letošního ročníku bude prodejní akce Auto sale 2007, která se v České republice koná vůbec poprvé. K dostání zde budou nejen předváděcí vozy za výhodné ceny, ale také zánovní automobily všech možných značek a modelů.

Výstavní premiéry: FIAT – Brava, Scudo * MAZDA – BT-50, CX7 (v prodeji v ČR od června 2007) * MITSUBISHI- Pajero NEW, Outlander NEW * CITROEN – C4 Picasso * TOYOTA – Auris * NISSAN – Qashqai * VOLVO – C 30 * ŠKODA – Nová Fabia, Octavia Scout * OPEL – Antara, Opel Corsa ve všech provedeních * VOLKSWAGEN – Gross Touran * SANG YOUNG – Actyon * PEUGEOT – 207 CC *

DOPROVODNÉ PROGRAMY

Kromě zajímavých expozic bude na výstavišti připraven také bohatý doprovodný program. Můžeme se těšit na přehlídku historických vozidel nebo ukázky motoristického sportu. Budeme si moct vyzkoušet jízdu ve čtyřkolce a zúčastnit se školy smyku. Opět se bude soutěžit o nejlepší interiér, hifi a celkový tuning vozu a k dispozici přímo na místě bude i bezplatné poradenství v tuningu. 21. dubna je pak na programu Tuning sraz, jehož součástí bude Spanilá jízda ulicemi Prahy, a večer od 19 hodin oblíbená Tuning párty, spojená s představením nové celorepublikové tuningové soutěže pod názvem Tuning Challenge 2007.

I doplňková výstava FOR-MEN přichází se zajímavým doprovodným programem. Po celou dobu výstavy budou mít návštěvníci možnost vyzkoušet si střelbu z luku a lezeckou stěnu. Na stánku Poweriser pro ně budou připraveny unikátní skákací boty, s nimiž je možné pohybovat se rychlostí až 40km/h. Každý den odpoledne pak bude probíhat Barmanská show.

Veletrh podpoří úspornou jízdu. „Hledáme řidiče třídy A“ – tak zní motto chystané národní kampaně, která má upozornit řidiče na to, jak velký přímý vliv může mít způsob řízení vozidla na bezpečnost provozu, spotřebu paliva a emise škodlivin. Kampaň, která je součástí celoevropské iniciativy „Ecodrive.org“, bude odstartována právě na výstavě Auto Praha. Na ní totiž budou otevřeny první rychlokurzy úsporné jízdy a na ty pak bude navazovat dlouhodobá soutěž pro řidiče osobních automobilů. Soutěžit se bude o třídu A až G, vyjadřující schopnost jezdit úsporně.

Propagace bezpečnosti silničního provozu. Magistrát hl. m. Prahy, ÚAMK, Policie hl. m. Prahy a další partneři společně připravili program zaměřený na propagaci bezpečnosti silničního provozu v rámci Národní strategie, která má za úkol snížit počet usmrcených v silničním provozu do roku 2010 na 50 % úrovně roku 2002 (usnesení vlády ČR ze dne 28. dubna 2004 č. 394).

Praha, PVA Letňany, čtvrtek + pátek 10.00–18.00 hod. / sobota + neděle 9.00 – 18.00 hod., vstupné: 80 Kč, 124 vystavovatelů
PR ABF, a. s.