V italské Veroně opět proběhl veletrh Bus & Bus Mobility a
Expozice Irisbus Iveco ve Veroně 2009 - vlevo ocenění z BUSWORLD 2007. Tato a další fotografie z veletrhu na http://www.expobus.it/english/photo.htm

poprvé Regional Transport Days - fórum pro studium a analýzu dopravy ve středně velkých městech a regionech
poprvé Regional Transport Days - fórum pro studium a analýzu dopravy ve středně velkých městech a regionech
3. prosince - V italské Veroně proběhl ve dnech od 18. do 21. listopadu další ročník veletrhu Bus & Bus Mobility zaměřený na veřejnou a soukromou přepravu pasažérů. Známá veletržní destinace hostila již 12. ročník této výstavy. Na výstavní ploše 22 tisíc metrů čtverečních se tak opět sešli experti a profesionálové z oboru.

Hlavním cílem setkání odborníků a profesionálů z oboru byla analýza problémů v autobusové dopravě a návrhy na jejich řešení. Častým námětem rozhovorů pak byla pochopitelně i finanční krize, která dopadla i na sektor soukromé a veřejné přepravy. Jenom v Itálii totiž během prvních devíti měsíců letošního roku poklesla výroba autobusů skoro o 1 000 kusů oproti původním 3 411 kusů v roce 2008.

Velký zájem byl rovněž věnován novým technologiím. Diskutovalo se o použití zemního plynu jako paliva, snižování ekologických emisí a světové premiéře projektu Hiteca. Ten přeměňuje autobusy v cestující knihovny plné multimédií, které si pasažéři mohou stáhnout přímo na své mobilní telefony.

Novinkou, která letos ve Veroně debutovala, jsou Regional Transport Days. Fórum pro studium a analýzu dopravy ve středně velkých městech a regionech se zaměřilo na vybraná témata jako jsou marketing, technologie, cena, výkonnost a moderní mobilita ve velkých pásmech obyvatel i menších urbanistických centrech.

Tisková zpráva www.expobus.it