V Brně začíná projekt Mario
SOR dodal do Brna karoserie vozů a komponenty, zaměstnanci dopravního podniku provedou montáž kabelových rozvodů, elektrické výzbroje a motorů. Samotná kompletace vozu nezabere déle než dva měsíce. Foto DPMB

Společnost SOR Libchavy doručila ve čtvrtek 1. září do dílen komínské vozovny Dopravního podniku města Brna karoserie a komponenty pro první dva nové trolejbusy SOR TNS 12. Dopravní podnik si vozy sám sestaví.
Společnost SOR Libchavy doručila ve čtvrtek 1. září do dílen komínské vozovny Dopravního podniku města Brna karoserie a komponenty pro první dva nové trolejbusy SOR TNS 12. Dopravní podnik si vozy sám sestaví.
Na sestavování trolejbusů se bude ve vozovně Komín podílet asi 20 pracovníků, nejčastěji to budou elektrikáři a mechanici. Samotná kompletace vozu nezabere déle než dva měsíce. Výrobce do Brna dodal karoserie vozů a komponenty a místní pracovníci provedou montáž kabelových rozvodů, elektrické výzbroje a motorů.  „Pak ale nastává období oživování, testování funkcí, zkoušek a revizí. Na úplném konci požádáme Drážní úřad o uvedení do zkušebního provozu a vůz bude moci poprvé vyjet s cestujícími. Předpokládám, že do zkušebního provozu se první vůz dostane na podzim, s cestujícími by mohl vyjet na začátku příštího roku,“ řekl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

Pokud se postup osvědčí, může podnik nakoupit dalších 38 trolejbusových „skládaček“ za stejnou cenu. Oproti koupi hotových vozů by tak ušetřil 100 miliónů korun. "Rámcová smlouva umožňuje do konce roku 2025 nakoupit dalších až 38 vozů tohoto typu za stejnou cenu. Rádi jí využijeme, protože provoz trolejbusů je v rámci ekologizace městské hromadné dopravy jednou z možných cest, jak splnit limity pro emise CO2 stanovené pro městskou hromadnou dopravu,“ uvedl Havránek.

Dopravní podnik za 40 trolejbusů zaplatí 298 460 000 korun, 7,4 miliónu korun za kus. Vzhledem k současným cenám na trhu i při přičtení nákladů na montáž předpokládá ušetřit na jednom vozu asi 2,5 miliónu korun.

Trolejbusy SOR TNS 12 jsou standardní nízkopodlažní vozy o délce 12 metrů s celovozovou klimatizací. V provozu nahradí trolejbusy 21Tr a 14Tr a objeví se na všech trolejbusových linkách kromě 25, 26 a 37, na které dopravce nasazuje kapacitnější kloubové vozy.

Zaměstnanci DPMB vlastními silami kompletují také tramvaje. Projekt "Tramvaj pro Brno" počítá s nákupem komponentů pro 41 nízkopodlažních tramvají EVO 2 nazvaných Drak.

V Brně začíná projekt Mario
Ve čtvrtek 1. září přijely z Libchav do Brna karoserie a komponenty pro první dva nové trolejbusy SOR TNS 12. Foto DPMB