Uvolňování mimořádných opatření dovoluje zahájit turistickou sezónu
Od pondělí 27. dubna jsou znovu otevřeny zoologická i botanická zahrady v Troji. Současně s tím DPP posílí provoz autobusové linky 112. Foto Pavel Hejna, DPP

V PID dojde k posílení prvních turistických linek od soboty 25. dubna, návštěvníky ZOO i Botanické zahrady v Troji čeká obvyklý provoz linky 112 v pondělí 27. dubna.
V PID dojde k posílení prvních turistických linek od soboty 25. dubna, návštěvníky ZOO i Botanické zahrady v Troji čeká obvyklý provoz linky 112 v pondělí 27. dubna.
Od soboty 25. dubna budou posíleny víkendové linky v oblasti Štěchovicka. Na některých spojích linek 338 a 390 budou nasazeny kapacitní kloubové vozy, vybrané spoje linky 360 pak budou zajištěny dvěma vozidly zároveň. Kapacitně bude také navýšena linka S7 směrem na Karlštejn a linka S8 kolem Sázavy. Celotýdenně dojde k posílení spěšných vlaků linky R45 z Kladna do Prahy.

V návaznosti na uvolňování mimořádných opatření vlády a otevření zoologických a botanických zahrad od pondělí 27. dubna obnoví Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) od stejného dne i provoz lanové dráhy v areálu Zoo Praha. Současně s tím posílí provoz autobusové linky 112 zoologické a botanické zahradě. Lanovou dráhu na Petřín DPP otevře od 11. května, kdy by měly být opět otevřeny muzea, galerie, výstavní síně, zámky, hrady a skanzeny.

Muzeum MHD plánuje otevřít v sobotu 13. června. Dosavadní stav, během kterého muzea musela být zavřena,  DPP využil na nutné opravy ve vozovně Střešovice. V těchto dnech v halách vozovny aplikuje protipožární nátěr. Nicméně provoz na historické lince 41 DPP opět obnoví od soboty 16. května 2020.

Od pondělí 27.  dubna se také do prostor MHD vrátí pracovníci přepravní kontroly. DPP je doposud částečně využíval na jiné práce související s pandemií Covid-19, např. při plnění a distribuci dezinfekce, nebo jako informátory během velikonoční výměny pražců na lince C pražského metra. MHD v Praze nebyla a není bezplatná, také v době nouzového stavu či mimořádných vládních opatření mají cestující povinnost si zakoupit jízdenku nebo časový kupon.