Tři konkurenti se spojili pro rychlé rozšíření nabíjecích bodů pro autobusy a trucky
Vzhledem k Zelené dohodě EU pro uhlíkově neutrální nákladní dopravu poptávka po bateriových elektrických nákladních automobilech a autokarech v nadcházejících letech rychle poroste. Kde se ale budou při svých dálkových cestách nabíjet? Společný podnik Daimler Truck, TRATON GROUP a Volvo Group investují do nabíjecích bodů půl miliardy Euro. Přidat se mohou další partneři. Ilustrační foto Scania

Společný podnik Daimler Truck, Traton a Volvo získal souhlas úřadů a pod vedením Anji van Niersen může začít budovat nabíječky pro bateriová užitková vozidla a pomoci tak plnit Green Deal.
Reklama
Společný podnik Daimler Truck, Traton a Volvo získal souhlas úřadů a pod vedením Anji van Niersen může začít budovat nabíječky pro bateriová užitková vozidla a pomoci tak plnit Green Deal.
Daimler Truck, TRATON GROUP se svými značkami Scania a MAN, a Volvo Group se již dříve společně zavázaly podepsanou dohodou o instalaci a provozování veřejné nabíjecí sítě pro bateriová elektrická nákladní vozidla a autokary na dlouhé vzdálenosti, zajistit zelenou energii napříč Evropou pro segment nákladní dopravy.

Nyní se povedlo závazek splnit a vznikl společný podnik těchto výrobců, který bude fungovat jako samostatný právní subjekt pod vlastní korporátní identitou. Jeho generální ředitelkou je jmenována Anja van Niersen, která má zkušenosti s energetickou a nabíjecí infrastrukturou. Naposledy byl předsedou správní rady a dříve generálním ředitelem poskytovatele infrastruktury pro nabíjení elektromobilů společnosti Allego. Anja byla jmenována generální ředitelkou ještě před tím, než podnik získal souhlas kartelových orgánů. Řízení se údajně protáhlo téměř o šest měsíců.

Společný podnik se sídlem v Amsterdamu budou vlastnit stejným dílem všechny tři strany. V plánu je nainstalovat a provozovat nejméně 1 700 vysoce výkonných dobíjecích stanic na dálnicích a v logistických centrem po celé Evropě. Zahájení činnosti je plánováno na letošní rok. Celková investice činí 500 milionů EUR a jedná se pravděpodobně o největší investici do dobíjecí infrastruktury v evropském průmyslu užitkových vozidel.

Dobíjecí síť bude veřejná a tedy přístupná všem těžkým nákladním vozidlům a autobusům v Evropě bez ohledu na jejich značku. Partneři nazvali spuštění společného podniku „výzvou k akci pro ostatní hráče v sektoru“. Martin Lundstedt, prezident a generální ředitel Volvo Group: „Děláme to, co by jeden hráč nemohl dosáhnout sám – toto silné partnerství je důležitým milníkem a akcelerátorem k uhlíkově neutrální dopravě v Evropě do roku 2050.“

Tým společného podniku se bude snažit rychle rozšiřovat nabíjecí síť, aby bylo zajištěno spolehlivé a pohodlné veřejné nabíjení pro těžká nákladní vozidla. Vzhledem k tomu, že se očekává, že poptávka po bateriových elektrických nákladních automobilech a autokarech v nadcházejících letech rychle poroste, bude  na navrhování a konstrukci nabíjecích řešení, která budou odpovídat potřebám dopravních společností a řidičů, spolupracovat napříč průmyslovými odvětvími.