získal v závěru dubna Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s.
získal v závěru dubna Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s.
Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s. byl jediný z rezortu dopravy v České republice mezi celkem sedmi oceněnými. Stalo se tak na celostátní konferenci Enviro 2007M v Kladně, konané každoročně společností CERT Kladno pod záštitou ministra pro životní prostředí ČR, předsedy Rady ČR pro jakost, prezidenta Hospodářské komory a dalších osobností.
Královéhradecký Dopravní podnik si vytvořil předpoklady pro toto ocenění po roce příprav ziskem certifikátů ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001. Přiřadil se tak k organizacím, které se mohou prokázat svým zájmem o ochranu životního prostředí, o zdraví a bezpečnost zaměstnanců i o spokojenost zákazníků, v tomto případě cestujících městskou hromadnou dopravou.
Ziskem diplomu ovšem obhajoba certifikátů nekončí. Společnost musí zvyšování kvality Integrovaného systému řízení prokázat do roka od jejich získání, kdy je nutno absolvovat kontrolní audit. Ten se bude konat ve dnech 22. a 23. května. Přípravou pro něj je audit interní, který v Dopravním podniku probíhá právě v těchto dnech. Snaha o naplňování zmíněných cílů ovšem v hradeckém podniku potrvá i nadále.
TZ Dopravní podnik města Hradce Králové (bk)