Tip na letní cestování: VI. ročník festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem

letos 30. 6. – 25. 7. 2013. Nově Tři mušketýři na Náměstí Republiky.
letos 30. 6. – 25. 7. 2013. Nově Tři mušketýři na Náměstí Republiky.
Autentickou "kulisou" bude Katedrála sv. Bartoloměje. Legendární příběh Tří mušketýrů na základě předlohy Alexandra Dumase st. nastuduje režisér Vilém Dubnička. Na jeviště Divadelního léta se po pěti letech vrací patron projektu Jan Přeučil jako kardinál Richelieu, v rolích mušketýrů se objeví nejen nové tváře Petr Konáš a Jan Teplý, ale i stálice Viktor Limr a Radek Valenta. Role Mylady se ujme herečka Kristýna Leichtová, plzeňská rodačka. O návrh scény se stejně jako v loňském roce postará pražský scénograf Pavel Kodeda, o pohybovou spolupráci a šerm Karel Basák.

Během června vyroste na náměstí Republiky malé divadelní městečko, hlediště bude po obou stranách mírně zešikmené, což vytvoří nefalšovanou divadelní arénu a zajistí perfektní výhled ze všech míst. Na místě bude po celou dobu trvání festivalu kavárna.

Součástí Divadelního léta bude odpolední program, zaměřený především na rodiny s dětmi a mladé lidi. Prostor dostanou především mladí umělci z Plzeňského kraje a z plzeňských neziskových organizací, kteří se věnují práci s dětmi a mládeží. V rámci podvečerního programu se plánuje několik repríz představení Ant Hamptona a Gert – Jan Stama s názvem OK OK, které se bude konat v prostorách Muzea loutek

Festival odstartuje premiérou 30. června 2013, dále bude následovat 9 repríz inscenace Tři mušketýři a 6 repríz loňské inscenace V nouzi poznáš přítele, z nichž budou 2 odehrány ve slovenských Košicích v rámci oficiálního programu EHMK 2013. Předprodej vstupenek je realizován přes síť Plzeňská vstupenka od začátku dubna 2013.

Pořadatelem festivalu je občanské sdružení PaNaMo, spolupořadatelem Statutární město Plzeň, koproducenty Divadlo Alfa a Dominik centrum.
Tři mušketýři
Předpremiéra: 29. 6. 2013
Premiéra: 30. 6. 2013
Reprízy: 1. - 3. 7. , 9. - 11. 7., 15. - 17. 7. 2013
V nouzi poznáš přítele
Reprízy Košice: 5. – 6. 7. 2013
Reprízy Plzeň: 22. - 25. 7. 2013
Nabídku mediálního partnerství doma v Plzni s potěšením přijal BUSportál.

Tip na letní cestování: VI. ročník festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem
Realizační tým Divadelního léta na na tiskové konferenci v prostorách plzeňské radnice 3.4.2013