Testování kloubového autobusu Mercedes-Benz Citaro G BlueTec Hybrid

na linkách MHD Trutnov. Dopravce OSNADO také provozuje jako skibus elektrobus SOR EBN 10,5.
na linkách MHD Trutnov. Dopravce OSNADO také provozuje jako skibus elektrobus SOR EBN 10,5.
V rámci spolupráce se společností EvoBus Bohemia bude na linkách MHD Trutnov dopravce OSNADO probíhat v průběhu měsíce února zkušební provoz hybridního kloubového autobusu Mercedes Benz Citaro G BlueTec Hybrid. Běžní cestující budou tedy moci posoudit komfort jízdy tímto inovativním hybridním autobusem v hodnotě cca. 15 mil.Kč, který kombinuje výhody elektrického a dieselového pohonu. Cílem zkušebního provozu je mj. ověření předpokládaných provozních parametrů vozidla včetně reálně dosahované úspory spotřeby PHM v porovnání s ostatními provozovanými autobusy – předpokládaná úspora díky hybridnímu pohonu autobusu by mohla dosahovat hodnot mezi 20- 30%.
Hybridní pohon autobusu zajišťují 4 elektromotory o celkovém výkonu 320kW (4x 80 kW), které pohánějí střední a zadní nápravu. Čtyřválcový naftový motor o objemu 4,8 litru a výkonu 160 kW splňující nejnovější emisní normy zajišťuje dobíjení instalovaného souboru 19,4 kWh lithiumiontových baterií autobusu umístěného na střeše vozidla. Konvenční autobus stejné konstrukce s naftovým pohonem disponuje standardně šestiválcovým motorem o objemu 12 litrů. Pro dobíjení baterií je vedle naftového motoru využíván systém rekuperace energie při provozním brzdění autobusu v zastávkách, na křižovatkách, při jízdě z kopce apod. – elektromotory při brzdění fungují jako generátory. Hybridní pohon mj. umožňuje absolvování části trasy linky v čistě elektrickém bezemisním módu – tato funkce je určena např. pro průjezdy přes historické centrum města apod. Karoserie autobusu vychází z unifikovaného typu Mercedes Benz Citaro G, který je i např. v rámci provozu MHD Trutnov zastoupen od prosince 2010 ve verzi s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG) – na rozdíl od „domácího“ vozu je však hybridní verze ve 3-dveřovém provedení s poptávkovým systémem ovládání posledních dveří.
Kromě zkušebního provozu výše popisovaného hybridního autobusu již od konce prosince provozuje OSNADO jako SKIBUS v Peci pod Sněžkou a Velké Úpě nízkopodlažní elektrobus českého výrobce SOR EBN 10,5. Tímto elektrobusem se mají možnost svézt návštěvníci výše uvedených lyžařských středisek – jde o stejný typ elektrobusu, který byl testován v rámci provozu MHD ve Dvoře Králové nad Labem v loňském červenci.

TZ OSNADO, člen skupiny Arriva V případě zájmu bližší informace poskytne: Ředitel společnosti Ing. Milan Kovář, kovar@osnado.cz, tel. 603 328 989

Testování kloubového autobusu Mercedes-Benz Citaro G BlueTec Hybrid