V areálu XPO v Kortrijku se sejde autobusový svět na více než 50000 m2 výstavních ploch.
V areálu XPO v Kortrijku se sejde autobusový svět na více než 50000 m2 výstavních ploch.
! Od 15.10.2009 můžete na BUSportálu začít nacházet první reportáže !
Busworld Kortrijk je umístěn v 9 halách. 381 vystavovatelů z 29 zemí. Představí se 69 nástavbářů, 288 subdodavatelů, 24 turistických a servisních expozic. Na "své" veletrhy pozvou i FIAA (Madrid), EUROBUS EXPO 2010 (Birmingham) a AUTOCAR EXPO 2010 (Nice).
Z českých výrobců autobusů bude v Kortrijku vystavovat po Kielcích SOR Libchavy. V seznamu vystavovatelů jsme nenašli Irisbus Iveco - je možné, že se jako člen skupiny Fiat soustředí na výstavu BUS&BUS BUSINESS o měsíc později ve Veroně. Společnost TEDOM dala přednost výstavám a veletrhům v Kielcích, Nitře a Plovdivu.
Redakce BUSportálu se chystá na veletrhu strávit 2 dny - pro setkání s obchodními partnery v rámci tiskových konferencí i mimo ně, projížďku testovacíni autobusy a zachycení toho nejzajímavějšího je to minimální čas, za který se to dá rozumně stihnout.
BUSWORLD 2009: Přehled pozvánek

Tento týden  začne největší autobusový veletrh BUSWORLD v Belgii.
Podle informací organizátorů a plánku výstaviště bude letos umístěn hlavní vchod právě ve vyústění hlavní třídy mezi halami 4 a 5 a ostatními halami. Hlavní vchod bude přístupný patrně z obou stran - jak z ulice, tak ze zadní části výstaviště.