TEMSA se připravuje na elektrifikaci ve Španělsku
Během prvních testovacích jízd v Murcii získal MD9 electriCITY od provozovatelů i cestujících plný počet bodů. Zdroj TEMSA

MD9 electricCITY měsíc vyzkouší ve městě Murcia. Osobní zkušenost provozovatelů a zpětná vazba jsou pro tureckého výrobce důležité, testování hodlá rozšířit do dalších zemí.
MD9 electricCITY měsíc vyzkouší ve městě Murcia. Osobní zkušenost provozovatelů a zpětná vazba jsou pro tureckého výrobce důležité, testování hodlá rozšířit do dalších zemí.
V rámci demo programu organizovaného největší španělskou dopravní společností ALSA představuje TEMSA svůj elektrický autobus MD9 electriCITY ve Španělsku. Měsíc bude testován ve městě Murcia v jihovýchodním Španělsku na trase Alcantarilla-Murcia. Město urychluje investice do elektrických autobusů v rámci velkých ekologických projektů plánovaných v blízké budoucnosti.

První prezentační jízdy MD9 electriCITY měly v Muricii úspěch, jako jedna z nevýraznějších vlastností byla oceňována tichá a pohodlná jízda. Dopravci také uvítali široké zorné pole řidiče, funkční rozmístění sedadel a vysokou kapacitu (až 32) pro cestující. Vozidlo, které svým vybavením odpovídá všem normám EU, má programovatelnou funkci rekuperace elektřiny během jízdy. Autobus o délce 9 metrů má 3 různé možnosti nabíjení a plně se dobije za 2 hodiny.

Hakan Koralp, ředitel pro prodej a marketing TEMSA uvedl: "V loňském roce jsme zahájili mobilizaci elektrických autobusů v Evropě a okolních zemích, transformace nabere v nadcházejícím období v rámci vize Smart cities a Green Deal  na síle. Jsme rádi, že TEMSA je jedním z předních hráčů v tomto procesu. Jsme velmi hrdí na to, že máme roli v transformaci veřejné dopravy ve Španělsku, druhém největším výrobci automobilů v Evropě. Naše testovací jízdy na řadě míst jsou velmi důležité pro získání osobních zkušeností uživatelů a okamžité vyhodnocení zpětné vazby. Proto se na tuto cestu zaměříme v roce 2022. Naše programy se brzy rozšíří do všech evropských zemí".