Technické muzeum v Brně  2012: Akce pro veřejnost

s účastí historických autobusů.
s účastí historických autobusů.
Pro rok 2012 připravilo Technické muzeum v Brně (TMB) opět několik akcí, na kterých se můžete setkat s historickými autobusy z jeho depozitáře:
  • O víkendu 28. – 29. dubna bude veřejnosti zpřístupněn depozitář nekolejových vozidel v Brně – Řečkovicích. Na této tradiční akci budou k vidění nejen historické autobusy a trolejbusy TMB, ale také historické nákladní vozy a požární technika.
  • Předváděcí jízdy některým z historických autobusů budou konány 12. května při příležitosti 12. setkání ve střední části Moravského krasu, které se koná ve Staré huti u Adamova.
  • Historické autobusy budou zajišťovat dopravu také na některé z mimořádných linek v rámci brněnské Muzejní noci (sobota 19. května)
  • Bez historických vozidel a tentokrát i včetně tramvají se neobejde ani festival Brno – město uprostřed Evropy. Jízdy dopravní nostalgie se letos uskuteční v sobotu 9. června.
  • Září je věnováno dvěma pravidelným událostem, kterými jsou Slavnosti chleba ve Slupi (sobota 8. září) a Těšanský kovář (sobota 15. září). Na obou akcích se uskuteční předváděcí jízdy historických autobusů.

Více informací o plánovaných akcích naleznete na stránkách TMB, které si zároveň vyhrazuje právo na změnu programu.