Světový unikát: Cesta Setrou do Jižní Ameriky přes Čínu startuje  8. dubna
Setra S 515 HD v designu Avanti Busreisen, dole : Hans-Peter Christoph, majitel Avanti Busreisen.

Autokar Setra S 515 HD nové série ComfortClass 500 se vydá na cestu Hedvábnou stezkou, a pak Panamerickou dálnicí od Aljašky k Tierra del Fuego. 52 000 km přes 26 zemí.
Reklama
Autokar Setra S 515 HD nové série ComfortClass 500 se vydá na cestu Hedvábnou stezkou, a pak Panamerickou dálnicí od Aljašky k Tierra del Fuego. 52 000 km přes 26 zemí.
Přes pustou step a zasněžené hory: letos poprvé se vydá zájezdový autobus Setra S 515 HD nové série ComfortClass 500 na cestu Hedvábnou stezkou, a pak Panamerickou dálnicí od Aljašky k Tierra del Fuego. Cesta dlouhá 52 000 km přes 26 zemí pro zájezdový autobus „Avanti Reisen“ začne 8. dubna 2013 v Freiburgu a skončí dne 22. prosince v nejjižnějším městě světa Ushuaia. V autokaru jsou už jen poslední volná místa.

Úspěšné zvládnutí této mamutí trasy, která z velké části vede po obtížně sjízdných cestách napříč různorodými klimatickými podmínkami, vyžaduje technickou vyspělost ve spojení s perfektními jízdními vlastnostmi, optimální pohodlí a bezpečnost zájezdového autobusu.

Velkou důvěru vkládá Hans-Peter Christoph, generální ředitel společnosti Avanti, který již úspěšně podnikl dvě cesty z jižního Německa do Číny s autobusem Setra TopClass 400, do značky Setra. Pro tento ambiciózní projekt opět vybral nové vozidlo tradičního ulmského výrobce jako záruku při riskantní cestě kolem světa.
Jasně červený autokar je osazen silným a ekologicky šetrným motorem Euro VI „BlueEFFICIENCY Power“ s bezpečnostními systémy jako adaptivní tempomat (ART) s brzdovým asistentem (ABA 2), asistent jízdy v jízdních pruzích (SPA), Elektronický stabilizační program (ESP) a Front Collision Guard (FCG). Motor je řadový šestiválec OM 470 o objemu 10,7 l s výkonem 315 kW (428 hp) s maximálním točivým momentem 2100 Nm při 1100 otáčkách za minutu. Motor Euro VI je spojen s šestistupňovou manuální převodovkou GO 210. Pětihvězdičkové sezení ve dvounápravovém modelu ComfortClass 500 (premiéra na veletrhu IAA 2012 v Hannoveru) poskytuje dostatek prostoru pro 40 cestujících včetně face-to-face sezení se stolky. Výhodou je rozsáhlá servisní sítě služeb značky OMNIplus, ale na palubě bude přítomen i zkušený mechanik.
Během výletu cestující urazí celkovou vzdálenost 52 000 km přes 26 zemí, a to buď jako celek nebo v pěti jednotlivých etapách. „Trasa snů spojuje dvě nejlegendárnější cesty: přes posvátnou horu Ararat, pouští Gobi, kolem sopek a Velkých jezer v Kanadě až do zelených džunglí Střední Ameriky a ultra-moderních měst,“ popisuje epicky autobusový zájezd Hans-Peter Christoph.
V roce 1991 Hans-Peter Christoph založil touroperátora Avanti Busreisen se sídlem ve Freiburgu, Breisgau. Autobus považuje za nejšetrnější motorizovaný dopravní prostředek k životnímu prostředí. Letos bylo uděleno společnosti uděleno ocenění "International Sustainability Award 2013" (Mezinárodní cena za udržitelnost zdrojů) od německého odborného časopisu věnovaného zájezdovým autobusům. Firma s 22 zaměstnanci se soustřeďuje na zájezdy, městské poznávací okruhy i jednodenní výlety.
Z TZ Daimler
2010: Setrou do Šanghaje a zpět - S 415 HDH projede 11 zemí za 74 dní

Značku Setra na českém trhu reprezentuje EvoBus Bohemia

Světový unikát: Cesta Setrou do Jižní Ameriky přes Čínu startuje  8. dubna
Vizualizace designu Avanti Busreisen v designérském centru Setra a výběr designu interéru.