13. dubna 2011 - V Praze a v Brně se v těchto dnech školí členové palubního personálu autobusových spojů Student Agency express na kurzech první pomoci. Kurzy jsou zaměřeny na problematiku první pomoci podávané v případě potřeby samotnými stevardy a stevardkami na palubách společnosti.

Školení první pomoci probíhá v Praze a v Brně, během deseti kurzů se proškolí na 150 stevardů společnosti Student Agency. Cílem školení je, aby stevardi znali a byli schopni použít základy první pomoci, s čímž souvisí také znalost příslušné legislativy. Účastníci školení se seznamují nejen například s obsahem autolékárničky, ale také se učí, jak postupovat v případě nehody, jak zastavit krvácení, ošetřit rány, uvést zraněného do stabilizované polohy nebo jak zahájit oživování.

Kurzy pro Student Agency zajišťuje vzdělávací a poradenská společnost , která ke školení využívá zkušené lektory, kteří kladou důraz především na praxi. Školení o poskytování první pomoci absolvují členové palubního personálu pravidelně. Na svých cestách se setkávají s různými situacemi, kdy podobné školení využijí. Mezi tyto situace patřila například asistence při porodu dítěte na lince Karlovy Vary – Praha či občasná asistence a pomoc cestujícím.

Z TZ Student Agency