Škoda Transportation Deutschland GmbH.
Škoda Transportation Deutschland GmbH.
Vedením nové společnosti byl pověřen Zdeněk Majer, který je zároveň viceprezident pro obchod mateřské společnosti. Cílem německé Škodovky je vytvořit obchodně-technicko-servisní jednotku. Proto došlo v první řadě k posílení obchodního týmu o Daniela Schambacha, který se stal obchodním ředitelem nové společnosti. Bude zodpovědný za rozvoj obchodních aktivit skupiny Škoda Transportation na německém, rakouském a švýcarském trhu. Dalším cílem německé dceřiné společnosti je nalézt technické odborníky. Ti by v budoucnosti měli pracovat nejen na projektech v Německu, ale měli by posílit i výzkum a vývoj celé skupiny.
Zdeněk Majer po studiu financí na Západočeské univerzitě v Plzni pracoval od roku 2001 jako finanční manažer pro skupinu Oldenburg (se sídlem v Mnichově). V roce 2002 nastoupil do Škoda Holding jako manažer správy kapitálových účastí. V letech 2005-2007 byl místopředsedou představenstva společnosti Škoda Vagonka. V roce 2007 se stal generálním ředitelem maďarské Ganz-Škoda Electric. Od roku 2011 je Viceprezidentem pro obchod skupiny Škoda Transportation. Studoval také mezinárodní management na Fachhochschule Hof (Německo) a Marquette University v americkém Milwaukee.
Daniel Schambach studoval na Berufsakademie v německém Mannheimu. Od roku 1999 pracoval tři roky na pozici projektového manažera v ABB. V letech 2006-2010 se zabýval obchodem v divizi kolejových vozidel společnosti Bombardier Transportation. Poté pracoval mezi roky 2010 až 2013 jako ředitel pro obchod v západní Evropě pro polskou firmu Solaris Bus a & Coach. Na University of West Florida v USA získal titul Master of Business Administration (MBA).
Z TZ Škoda Transportation

Společnost Škoda Transportation založila v německém Mnichově dceřinou společnost
Daniel Schambach a Zdeněk Majer. Foto Škoda Transportation