(CZ + EN) regionálního autobusového dopravce v České republice. Tisková zpráva. (NedRailways to acquire Probo Trans Beroun, a regional bus company in the Czech Republic.)
Reklama
(CZ + EN) regionálního autobusového dopravce v České republice. Tisková zpráva. (NedRailways to acquire Probo Trans Beroun, a regional bus company in the Czech Republic.)
Nizozemská společnost NedRailways dnes oznámila akvizici českého autobusového dopravce PROBO TRANS BEROUN, spol. s r.o. („Probo Trans Beroun“) za nezveřejněnou cenu. KPMG Corporate Finance působila v této transakci jako finanční poradce prodávajících.

Probo Trans Beroun je soukromou společností s ročními tržbami téměř 250 miliónů korun a se 200 zaměstnanci. Společnost provozuje 120 autobusů a poskytuje vnitrostátní, regionální a městskou dopravu na více než 70 linkách, zejména na západ od Prahy. Průměrné stáří autobusového parku je 6 let.

Probo Trans Beroun je jednou z nejlépe provozovaných českých autobusových společností. Má klíčovou roli v obsluhovaných oblastech a je uznávána jako kvalitní autobusový dopravce jak regionálními úřady, tak i samotnými cestujícími.

Dosavadní většinový vlastník a generální ředitel Probo Trans Beroun Zdeněk Procházka k prodeji společnosti sdělil: „Probo Trans Beroun je nejen pro mě, ale i pro ostatní majitele, srdeční záležitostí. Dlouhodobým plánováním a trvalým rozvojem jsme postupně získávali stabilní postavení v našich dopravních regionech. Probo Trans Beroun potřebuje nový podnět k dalšímu růstu a NedRailways je vhodným partnerem pro další rozvoj naší společnosti. Současný management Probo Trans Beroun se těší na spolupráci s NedRailways.“

Generální ředitel NedRailways Anton Valk k transakci řekl: „Jsme velice potěšeni, že akvizicí společnosti Probo Trans Beroun vstupuje NedRailways na významný trh veřejné dopravy v České republice. Tento krok dobře zapadá do naší strategie stát se evropským hráčem provozujícím více druhů veřejné dopravy.“

Anton Valk dodal: „Společnost Probo Trans Beroun má skvělou pověst v poskytování kvalitní a moderní veřejné dopravy ve Středočeském kraji. Těšíme se, že v tomto budeme pokračovat společně s vynikajícím týmem společnosti a regionálními a místními úřady.“

„Tato akvizice je navíc základ, na kterém budeme stavět při hledání dalších příležitostí na českém trhu a při naplňování našich cílů růstu“, uzavřel Anton Valk.
Společnost NedRailways se zaměřuje na zvyšování objemu dopravních výkonů s cílem stát se evropským hráčem provozujícím více druhů veřejné dopravy. NedRailways je 100% vlastněna společností NS (Nizozemské dráhy), která je nejvýznamnějším provozovatelem železniční dopravy v Nizozemí a poskytuje rovněž služby regionální autobusové dopravy.
NedRailways v současnosti provozuje železniční dopravu ve Velké Británii prostřednictvím joint venture společností Merseyrail a Northern Rail, které NedRailways vlastní rovným dílem spolu s britskou společností Serco. NedRailways čerpá z desítek let zkušeností a odborných znalostí své mateřské společnost NS, která poskytuje spolehlivé, přesné a inovativní služby v jedné z nejhustších dopravních sítí na našem kontinentu. Tyto zkušenosti jsou sdíleny v Merseyrail a Northern Rail, což napomáhá výměně a zavádění nejlepších postupů mezi Velkou Británií a Nizozemskem.
Poskytováním bezpečných a spolehlivých služeb v železniční dopravě včetně snahy o maximální návaznost spojů usiluje NedRailways o zlepšení kvality života lidí ve městech tím, že přispívá ke snižování dopravních zácep, snižování emisí vozidel a podporuje větší využití integrované dopravy.
Probo Trans Beroun je zavedený autobusový dopravce provozující veřejnou autobusovou dopravu především ve Středočeském kraji s dosahem až do oblastí Prahy, Plzně a jiných regionů jihozápadní oblasti České republiky. Společnost využívá tři provozní základny – v Berouně, Hořovicích a Praze-Smíchov.
V roce 2007 Společnost přepravila přibližně 6,5 miliónů cestujících na 70 linkách při výkonu autobusů více než 8,6 miliónů kilometrů. Od roku 2004 má Probo Trans Beroun zaveden funkční systém managementu jakosti dle ISO 9001:2000, který je vydavatelem certifikace (Lloyd's Register) pravidelně auditován.
Tým KPMG Corporate Finance společnosti KPMG Česká republika, s.r.o. je vedoucím poradcem v oblasti fúzí a akvizic a oceňování v České republice.

NedRailways to acquire Probo Trans Beroun, a regional bus company in the Czech Republic
NedRailways announced today that it has acquired Czech bus operator PROBO TRANS BEROUN, spol. s.r.o. (“Probo Trans Beroun”) for an undisclosed sum, with KPMG Corporate Finance team acting as financial advisor to the sellers.

With revenues of around EUR 10 million, Probo Trans Beroun is a privately-held company owning 120 buses and employing 200 people. The company operates national, regional and municipal bus services, with over 70 routes, mainly west of Prague. The average age of the bus fleet is six years.

Probo Trans Beroun is one of the best-run Czech bus companies. It plays a vital role for the communities it serves and is recognised as a quality bus service provider by regional authorities and customers alike.

Zdenek Prochazka, the current majority owner and CEO of Probo Trans Beroun said: “Probo Trans Beroun means a great deal to me and the other owners. We have gradually gained a stable position in the regions we serve by long-term planning and continuous development. Probo Trans Beroun needs a new stimulus for further development. NedRailways is the right partner for the continued expansion of our company. The current management team looks forward to working with NedRailways.

NedRailways CEO, Anton Valk said: “NedRailways is very excited to be entering the important Czech passenger transport market for the first time by the acquisition of Probo Trans Beroun. This step fits well into our ambition to become a European multi-modal public transport provider.”

He added: “Probo Trans Beroun has an outstanding track record in delivering quality, state of the art public transport in the Central Bohemian Region. We are looking forward to further developing this with the company’s excellent team and the regional and local authorities.” “Moreover this acquisition will be our platform to explore further opportunities in the Czech market and to realise our growth ambitions,” concluded Anton Valk.
NedRailways is aimed at acquiring and operating passenger transport franchises to become a European player in the multimodal market for public transport. NedRailways is a wholly owned subsidiary of NS (Dutch Railways), the main train operator in the Netherlands also providing regional bus services.
NedRailways is currently involved in the operation of rail services in the UK through Merseyrail and Northern Rail, in an equal joint venture with Serco. As a subsidiary of NS, NedRailways is able to draw on decades of experience and expertise from a company which operates reliable, punctual and innovative services in one of the highest density networks on the continent. This experience is shared with Merseyrail and Northern Rail through a highly structured programme which facilitates the exchange and implementation of best practice between the UK and the Netherlands.
Through the delivery of safe and reliable rail services and a commitment to the full passenger journey, NedRailways aims to improve the quality of life for those living, working or visiting urban areas by reducing traffic congestion, cutting vehicle emissions and encouraging greater use of integrated transport options.
Probo Trans Beroun is a well-established bus company providing public bus transport mainly in the Central Bohemia Region but extending as far as Prague, Plzen and other regions in the south-west of the Czech Republic. It has three operational bases – in Beroun, Horovice and Prague-Smichov.
In 2007, the company carried approximately 6.5 million passengers on 70 lines covering a total distance of more than 8.6 million kilometres. In 2004, Probo Trans Beroun introduced a functional quality management system meeting the standards of ISO 9001:2000, which is audited regularly by Lloyd's Register, the issuer of the certificate.
KPMG Corporate Finance team of KPMG Czech Republic, s.r.o. is a leading advisor in mergers and acquisitions and valuations in the Czech Republic.