Společnost Arriva Praha zahájila projekt modernizace vozového parku

s využitím finančních prostředků ROP Střední Čechy: Osm bezbariéírových autobusů pro oblast Příbrami, Dobříše, Březnice a Sedlčan.
Reklama
s využitím finančních prostředků ROP Střední Čechy: Osm bezbariéírových autobusů pro oblast Příbrami, Dobříše, Březnice a Sedlčan.
Praha 10. listopadu 2014 – Společnost Arriva Praha zahájila projekt modernizace vozového parku „Ekologické a bezbariérové autobusy pro Středočeský kraj“ s využitím finančních prostředků poskytnutých z Regionálního operačního programu Střední Čechy (ROP SČ), jehož záměrem je nákup osmi moderních nízkopodlažních autobusů. Výše poskytnuté dotace činí 12,8 milionu korun.

Pořízené autobusy budou v novém korporátním designu společnosti Arriva. Vozidla budou splňovat nejpřísnější emisní normu EURO 6 a umožní přepravu osob se sníženou pohyblivostí a orientací.

Nasazení nových autobusů je plánováno na linky v oblastech Příbrami, Dobříše, Březnice a Sedlčan. Vozidla budou provozována v závazku veřejné služby Středočeského kraje, který má dopravce smluvně zajištěn do roku 2019.

„Tímto projektem zahajujeme další etapu modernizace našeho vozového parku s cílem jeho omlazení a dosažení průměrného stáří autobusů provozovaných v závazku veřejné služby 4,37 roku. V současnosti provozujeme v Příbrami v závazku veřejné služby 76 autobusů, jejichž průměrné stáří bude ke konci roku 2014 činit 6,04 roku,“ uvedl Petr Čihák, jednatel společnosti Arriva Praha.

Projekt nákupu nových autobusů je spolufinancován z prostředků Regionálního operačního programu. ARRIVA PRAHA s.r.o. je součástí skupiny Arriva po akvizici mateřskou firmou Deutsche Bahn.

Z TZ ARRIVA PRAHA