Žádná instituce ČSAD obdobná ČD dávno neexistuje. Značka ČSAD v názvech společností je jen jakousi vazbou na tradici kdysi monopolního dopravce.
Žádná instituce ČSAD obdobná ČD dávno neexistuje. Značka ČSAD v názvech společností je jen jakousi vazbou na tradici kdysi monopolního dopravce.
Napsali jste nám:
Chtěl bych zjistit, jaké jsou možností slevněného jízdného pro seniory nad 70 let v ČR.
V autobusově dopravě není žádně zákonné ustanovení o poskytování slev seniorům. Každá taková sleva, kterou dopravce poskytne, je slevou komerční a je jen na obchodním rozhodnutí dopravce ji poskytnout. Informace o těchto slevách bývají uveřejněny pod jízdními řády.

Dagmar Braunová BUSportál.
Je vysoce nezodpovědné uvádět na internetu lži !!! Např. v jízdním řádu ČSAD je uvedena cena v úseku Rokycany - Bezděkov 16 Kč, zatím co v autobusu je cena 18 Kč. To vše v době poklesu cen pohonných hmot. Žádám o vysvětlení !!! A to písemně na mou adresu !!! Poznámka, že informace jsou uváděny bez záruky, je velive nevýrazná !.
Od druhé vlny kupónové privatizace (již 12 let) již žádný celostátní podnik "ČSAD" neexistuje. Svou stížnost jste poslal do společnosti, která neprovozuje žádnou autobusovou linku, ale především provozuje automatizovaný předprodejní systém, ve kterém se prodávají dopravní výkony mezinárodních a dálkových vnitrostátních linek. Z Rokycan do Bezděkova jízdenky neprodáváme.

Ceny jízdného v autobusové dopravě jsou tržní a stát reguluje jen horní hranici jízdného, za kterou většina dopravců nejezdí, protože trh a konkurence tyto ceny stlačili níž. Ze zákona je povinen každý řidič mít u sebe k nahlédnutí ceník své firmy. Jestli se Vám nezdá cena jízdného, nechte si řidičem předložit ceník a pokud tato cena odpovídá schválenému ceníku a pro Vás je příliš vysoká, tento spoj nepoužívejte.

Pokud chcete řešit písemně svoji stížnost s dopravcem, obraťte se na něj. Jeho obchodní jméno a sídlo najdete na jízdence, kterou jste si v autobusu koupil.

Bohužel ve své stížnosti neuvádíte, kde na internetu jste našel cenu 16 Kč. Najděte si na příslušných stránkách provozovatele tohoto serveru a obraťte se na něj.

Mgr. Dan Vyhnalík, vedoucí provozu ČSAD SVT Praha s.r.o.