Reakce na informace uveřejněné v některých médiích v posledním lednovém týdnu, které se týkají úspor provozovatele a tisková zpráva.
Reakce na informace uveřejněné v některých médiích v posledním lednovém týdnu, které se týkají úspor provozovatele a tisková zpráva.
ŠKODA TRANSPORTATION: Při dotazech zástupců některých médií mluvčí společnosti ŠKODA HOLDING uvedla, že DPP outsourcingem servisu vozidel na trasách A a B ušetří zhruba 100 miliónů za dobu konání servisu. Tato informace uveřejněná například Českým rozhlasem nebyla správná, neboť vycházela z neúplných podkladů plzeňského výrobce dopravní techniky. Přesnou hodnotu úspor může podat jen provozovatel pražského metra – Dopravní podnik hl. města Prahy, který ve svém oficiálním tiskovém prohlášení uvedl správnou hodnotu úspor (207 mil. Kč).
ŠKODA TRANSPORTATION uplatní své zkušenosti z modernizace vozů pražského metra
PLZEŇ, 29. ledna 2010 – ŠKODA TRANSPORTATION převzala kompletní servis a opravy vozů dvou tras pražského metra A a B. Dosavadní provozy Dopravního podniku hl. města Prahy včetně jejich 280 pracovníků jsou nyní součástí úseku Servis společnosti ŠKODA TRANSPORTATION.

Spojení zkušeností plzeňského výrobce dopravní techniky a pražské servisní základny bylo logické, neboť přináší oběma stranám výhody. Propojují se tak zkušenosti s provozem a opravami vozidel metra dvou tras a detailní znalosti současných vozů metra, které Škodovka získala při jejich rozsáhlé modernizaci. V plzeňském výrobním závodě od roku 2000 do současné doby prošlo kompletní modernizací 400 těchto vozů.

Tato zásadní modernizace významně zlepšila parametry vozidel, dodaných v uplynulých desetiletích ruským výrobcem, prodloužila jejich životnost a zvýšila spolehlivost. Plzeňský výrobce dopravní techniky ŠKODA TRANSPORTATION tak získal cenné zkušenosti, které může dále zhodnotit v záměru vybudovat společně s provozovatelem ve Zličíně a v Hostivaři komplexní centrální servis vozidel metra. Tímto krokem se zároveň sníží provozní náklady provozovatele metra a dále se zvýší kvalita poskytovaného servisu.

TZ ŠKODA HOLDING a.s.