Škoda Group podepsala dvě Memoranda o spolupráci s korejskými firmami
Cílem MoU s Hyudai Motor, které 20. září 2024 formálně podepsali Petr Novotný, CEO Škoda Group, a Ken Ramírez, Executive Vice President a Head of Global Commercial Vehicle and Hydrogen Business společnosti Hyundai Motor Company, je urychlit zavádění vodíku a rozvoj vodíkové technologie a uhlíkové neutrality na globálních trzích včetně České republiky. Foto Škoda Group

Během Česko-korejského obchodního fóra 20. září 2024 v Praze podepsala Škoda Group Memoranda o porozumění (MoU). O budoucí spolupráci na různých strategických projektech s Hyundai Rotem, globálním hráčem v oblasti kolejových vozidel a železniční infrastruktury, a s Hyundai Motor Company s cílem zahájit spolupráci na rozvoji vodíkové mobility.

Reklama

Během Česko-korejského obchodního fóra 20. září 2024 v Praze podepsala Škoda Group Memoranda o porozumění (MoU). O budoucí spolupráci na různých strategických projektech s Hyundai Rotem, globálním hráčem v oblasti kolejových vozidel a železniční infrastruktury, a s Hyundai Motor Company s cílem zahájit spolupráci na rozvoji vodíkové mobility.

Česko-korejské obchodní fórum se uskutečnilo při příležitosti návštěvy korejského prezidenta Jun Sok-jola v České republice. Prezidenta doprovázeli korejští ministři obchodu a průmyslu, zahraničních věcí, dopravy a financí, a šéfové nejvýznamnějších jihokorejských firem, včetně Hyundai.

Cílem bylo dohodnout se na strategických partnerství, kromě jiného na společných projektech v oblastech jako je výroba baterií, polovodičů, rozvoj robotiky, umělé inteligence, elektromobility, výstavba vysokorychlostních tratí a také spolupráce ve vědě a výzkumu mezi univerzitami a výzkumnými ústavy.

Škoda Group podepsala s jihokorejskou Hyundai dvě MoU:

Memorandum o porozumění s Hyudai Rotem

Podpis tohoto Memoranda o porozumění se společností Hyundai Rotem představuje významný milník v našem pokračujícím úsilí o posílení strategických partnerství a rozšíření naší globální působnosti. Spojením sil můžeme využít naše společné odborné znalosti v oblasti železničních technologií a inovací a rozvíjet řešení, která splňují rostoucí potřeby moderních dopravních systémů. Toto memorandum o porozumění představuje prozíravý přístup, který připravuje půdu pro potenciální společné projekty a zároveň posiluje místní výrobu a podporuje přenos technologií. Těšíme se na úzkou spolupráci se společností Hyundai Rotem při objevování nových příležitostí, které budou přínosem pro obě naše společnosti, stejně jako pro komunity a trhy, na kterých působíme,“ komentoval podpis memoranda Petr Novotný, CEO Škoda Group.

Účelem MoU je vytvořit základ pro budoucí spolupráci, zejména při identifikaci a realizaci příležitostí na klíčových trzích. Oblasti potenciální spolupráce zahrnují lokalizaci výroby, transfer technologií a účast na významných mezinárodních železničních a infrastrukturních projektech, včetně dodávek vysokorychlostních vlaků. Podpisem tohoto MoU obě společnosti potvrzují svůj závazek prosazovat udržitelná dopravní řešení, podporovat technologické inovace a přispívat k rozvoji globální železniční infrastruktury.

Tato iniciativa navazuje na stávající partnerství mezi společnostmi Škoda Group a Hyundai Rotem, v jehož rámci oba partneři spolupracovali na pokročilých železničních řešeních, včetně společné výroby lokomotiv pro Tanzanii. Škoda Group je klíčovým dodavatelem základních komponentů pro tyto lokomotivy a přispívá inovativní technologií, která tvoří jádro jejich pohonných systémů.

Memorandum o porozumění s Hyudai Motor Company

Jsme přesvědčeni, že vodík bude spolu s energeticky efektivními řešeními hrát zásadní roli v transformaci mobility pro udržitelnější budoucnost. Cílem naší spolupráce se společností Hyundai Motor Company je umožnit nám podívat se za hranice jednotlivých států a prozkoumat širší trhy, kde mohou mít tyto technologie větší dopad. Společnou prací můžeme do globálního ekosystému mobility přinést inovativní, ekologicky šetrná řešení, která posunou čistší energii do regionů, kde je jí nejvíce zapotřebí,“ řekl Petr Novotný.

Cílem našeho partnerství se Škoda Group je urychlit zavádění vodíku, což by přispělo k rozvoji vodíkové technologie a uhlíkové neutrality na globálních trzích včetně České republiky,“ řekl Ken Ramírez, Executive Vice President a Head of Global Commercial Vehicle and Hydrogen Business společnosti Hyundai Motor Company. „Společně se Škoda Group usilujeme o vedoucí postavení v rychle rostoucím vodíkovém průmyslu vytvářením pozitivních synergií mezi naší technologií palivových článků a produkty a projekty mobility Škoda Group.“

Memorandum o porozumění se zaměřuje na studium a zavádění systémů vodíkových palivových článků a energeticky efektivních technologií pro projekty mobility, jakož i na prozkoumání příležitostí v rámci širšího vodíkového ekosystému a hodnotového řetězce mimo oblast mobility. Obě společnosti považují vodík za klíčový pilíř při budování udržitelné budoucnosti, počínaje sektorem dopravy.

V rámci dohody bude společnost Hyundai Motor Company zkoumat možnosti sdílení své technologie palivových článků, což urychlí zavádění ekologické mobility na globálních trzích, kde působí Škoda Group. Společnosti rovněž provedou studie proveditelnosti aplikací vodíkových palivových článků pro širokou škálu využití mimo oblast mobility, přičemž využijí odborné znalosti společnosti Hyundai v oblasti vodíkové technologie k podpoře energetického přechodu.

Škoda Group


Škoda Group podepsala dvě Memoranda o spolupráci s korejskými firmami
MoU o spolupráci s Hyudai Rotem zahrnuje lokalizaci výroby, transfer technologií a účast na významných mezinárodních železničních a infrastrukturních projektech, včetně dodávek vysokorychlostních vlaků. Memorandum podepsali Petr Novotný, CEO a předseda představenstva Škoda Group, a Yong-bae Lee, CEO a předseda představenstva Hyundai Rotem.