Širokoúhlý 38" LCD zobrazovač - novinka od společnosti Bustec

v reálném provozu v trolejbusech v Hradci Králové.
v reálném provozu v trolejbusech v Hradci Králové.
S novými trolejbusy v Hradci Králové bylo uvedeno do reálného provozu i technicky nejvyspělejší řešení širokoúhlého („ultra-wide“) 38“ LCD zobrazovače pro dopravní informace od společnosti Bustec, které je v těchto vozech instalováno. Takový informační panel v provedení pro dopravní informace společnost Bustec poprvé představila široké veřejnosti na výstavě Innotrans 2010 v Berlíně.

Pro zvýšení cenové dostupnosti bylo řešení širokoúhlého 38“ LCD zobrazovače navrženo v kompaktu s bočním vnějším informačním panelem. Jedná se tedy o kompaktní řešení pouze jediného panelu, který má z venkovní strany Bustec LED zobrazovací pole 19x112 a z vnitřní pak Bustec LCD 38“ širokoúhlý zobrazovač, který nabízí zobrazení cca 15-20 zastávek v jednom okamžiku, včetně dalších informací (linka, cíl, čas, zvýraznění příští zastávky a možností přestupů a případných dalších doplňkových informací …..).

Toto aplikované řešení společnosti Bustec pracuje v dynamickém grafickém režimu (dle nastavených podmínek) a radikálně převyšuje možnosti starších panelů nazývaných „perlová šňůra“ nebo tzv „teploměr“ , a významně posouvá úroveň a možnosti informací pro cestující ve vozidlech MHD o stupeň výše.

Nové trolejbusy v Hradci Králové jsou vybaveny (mimo zmíněné novinky 38“ LCD zobrazovače) také vnějšími a vnitřními LED informačními panely fy Bustec a rovněž „standardními“ 17“ oboustrannými LCD panely Bustec.

"Naše společnost je prvním a aktuálně jediným výrobcem v České republice, který toto („ultra-wide“ 38“ LCD) technicky nejvyspělejší řešení má nasazeno v reálném provozu dopravních prostředků. Postupným zaváděním nových high-tech produktů do reálných aplikačních řešení tak chceme přispět ke zvýšení komfortu, atraktivity a kultury cestování ve veřejné dopravě, " říká Pavel Nejedlý ze společnosti Bustec.

TZ Bustec
Informační prvky v hradeckých trolebusech zachytil BUSportál také ve fotoreportáži Lukáše Kučery Hradec v Plzni. Velká fotoreportáž ze zkušebních jízd trolejbusu Škoda 31Tr SOR

Širokoúhlý 38" LCD zobrazovač - novinka od společnosti Bustec