Shell získává specialistu na rychlé nabíjení SBRS
Společnost Göttinger Verkehrsbetriebe GmbH v Dolním Sasku otevřela o víkendu první dobíjecí stanice pro své elektrické autobusy. Výstavbu v depu zajistila SBRS. Foto SBRS

Akvizice umožní společnosti Shell nabízet komplexní řešení pro nabíjení elektrických užitkových vozidel svých zákazníků.
Reklama
Akvizice umožní společnosti Shell nabízet komplexní řešení pro nabíjení elektrických užitkových vozidel svých zákazníků.
Shell Deutschland GmbH, 100% dceřiná společnost Shell, podepsala smlouvu se Schaltbau Holding AG o koupi 100% podílu ve SBRS GmbH, 100% dceřiné společnosti Schaltbau Holding AG. SBRS Charging solutions je předním poskytovatelem komplexních řešení nabíjecí infrastruktury pro užitková elektrická vozidla: autobusy, nákladní vozidla a dodávky.

V posledních letech se SBRS se sídlem v německém Dinsklakenu etablovala jako jeden z lídrů na trhu řešení pro rychlé nabíjení e-busů v Německu s četnými referenčními projekty mimo jiné v Kolíně nad Rýnem, Osnabrücku a Münsteru, ale také ve Vídni nebo Bruselu.

Schaltbau chce podle vlastních prohlášení zaměřit své aktivity v oblasti e-mobility především na obchod s komponentami, a proto vidí lepší možnosti rozvoje pro SBRS Charging solutions u poskytovatele infrastruktury Shell. Naopak Shell nabídne svým zákazníkům komplexní nabíjecí řešení. Společnost si stanovila cíl provozovat do roku 2025 celosvětově více než 500 tisíc nabíjecích bodů.

Transakce stále podléhá antimonopolnímu schválení. Dokončení se očekává v průběhu roku. Smluvní strany se dohodly, že kupní cenu a další podrobnosti transakce nezveřejní.

Elektrifikace vozových parků prostřednictvím elektrických užitkových vozidel se stává klíčovým řešením pro mnoho našich firemních zákazníků. Vítáme tým SBRS GmbH v rodině Shell," uvedl István Kapitány, globální výkonný viceprezident Shell Mobility a předseda Advisory Board of Shell Germany.

SBRS GmbH historicky působí ve dvou různých oblastech podnikání: na jedné straně v oblasti Rail Solutions, která zahrnuje především renovace, tedy modernizace vlaků a kolejových vozidel, a na druhé straně v oblasti nabíjecích řešení s řešeními dobíjecí infrastruktury pro vozové parky elektrických vozidel. Mezi klienty patří města, dopravní společnosti, výrobci originálníního vybavení a firmy.

Tyto dvě obchodní oblasti byly právně odděleny 1. srpna 2022. Bývalá divize Rail Solutions společnosti SBRS GmbH obchoduje od 1. srpna 2022 pod názvem GEZ GmbH (Gesellschaft für elektric Zuggeräte) a je stále 100procentní dceřinou společností Schaltbau Holding AG. Divize Charging Solutions zůstala společnosti SBRS GmbH a nyní je prodávána společnosti Shell Deutschland GmbH.