Setry pro dálkové linky Francouzských  státních drah SNCF

Nové linky z Paříže do Bruselu, Amsterdamu a Londýna bude obsluhovat 26 autobusů ComfortClass 400 - S 416 GT-HD.
Reklama
Nové linky z Paříže do Bruselu, Amsterdamu a Londýna bude obsluhovat 26 autobusů ComfortClass 400 - S 416 GT-HD.
Stuttgart/Paříž – Francouzské státní dráhy SNCF zavádí nový organizační model založený na použití komfortních autokarů značky Setra. 26 nových vozidel modelu ComfortClass 400 S 416 GT-HD od 23. července 2012 zajišťuje spojení hlavních měst Paříže, Bruselu, Amsterdamu a Londýna.

Při vzdálenostech přesahujících 500 kilometrů cestující sedí ve 48 sedadlech typu Setra Voyage Plus. Tři páry sedadel jsou upevněny k „leteckým“ lištám a díky tomu se mohou pohybovat a vytvářet tak více prostoru pro invalidní vozík. Plošina pro bezbariérový nástup včetně příslušných dveří je v pravé části vozidla za přední nápravou. Konkrétní instalace vyvinutá speciálně pro SNCF společně s obzvláště kompaktní konstrukcí plošiny poskytuje provozovateli v rámci této části nákladového prostoru stále dostatek úložné plochy pro zavazadla. Nejvyšší úroveň bezpečnosti pro cestující, řidiče i průvodce zajišťují systémy jako je Lane Assistant, adaptivní tempomat (ACC), aktivní brzdový asistent (ABA) či ochrana proti nárazu (FCG).
Při rozvoji svých nových dálkových autobusových linek se francouzské státní dráhy vydávají do zcela nové oblasti služeb. Na značku sídlící v Ulmu se dráhy obrátily ještě před začátkem projektu a díky tomu bylo možné všechny potřeby a požadavky tohoto velkého zákazníka zapracovat do speciálně upravené konstrukce vozidla, jejíž výroba byla zahájena přesně podle plánu za pouhý jeden rok. Již od předání své první exportní dávky je Setra připravena poskytovat zákazníkovi poradenství a podporu jako poskytovatel ucelených služeb včetně přístupu k rozsáhlé servisní síti Omniplus v rámci celé severní Evropy.

Francouzské státní dráhy SNCF (Société Nationale des Chemins de fer Français) byly založeny v srpnu 1937 a nyní provozují téměř veškerou železniční dopravu v celé Francii, od roku 1981 včetně vysokorychlostních vlaků TGV, a dále některých úseků pařížského metra. Společnost sídlí v Paříži a má více než 160000 zaměstnanců.
Z TZ Daimler

Setry pro dálkové linky Francouzských  státních drah SNCF
Barbara Dalibard (SNCF Voyages) a Lothar Holder (EvoBus GmbH) v zákaznickém centru Setra v Neu Ulmu