Setrou do Šanghaje a zpět - S 415 HDH projede 11 zemí za 74 dní

Freiburgský podnikatel Hans-Peter Christoph autokarem S 415 HDH: 15. dubna z Německa - 24. června v Šanghaji.
Freiburgský podnikatel Hans-Peter Christoph autokarem S 415 HDH: 15. dubna z Německa - 24. června v Šanghaji.
Freiburg – Když před dvěma lety Hans-Peter Christoph jako první dopravce absolvoval po souši cestu z Evropy do Číny autobusem Setra, otevřel tím novou kapitolu v historii cestování. Freiburgský podnikatel vyrazil opět 15.dubna s autobusem S 415 HDH do říše středu. Z Německa vyrazil na 17 000 km dlouhou cestu přes Švýcarsko, Itálii, Řecko, Turecko, Irán, Turkmenistán, Uzbekistán, Kirgistán a Kazachstán do Šanghaje u Čínského moře, kam tento luxusní autobus 24. června dorazil na Světovou výstavu 2010. Autobus bude očekáván po 100denní cestě 23. července zpět v Breisgau v Německu.

Na 74denní cestě přes takřka půl světa se Hans-Peter Christoph spoléhá na techniku a robustnost, ale i na bohatou bezpečnostní výbavou ulmské značky. Dopravce, který cestoval s 28 pasažéry na zahájení Letních olympijských her do Pekingu, měl s autobusem Setra S 415 HDH jen pozitivní zkušenosti. I tentokrát usedne za volant autobusu: “Rozhodujícím kritériem pro značku koncernu Daimler AG bylo, že 12,3 m dlouhý třínápravový autobus S 415 HDH je extrémně dobře ovladatelný. Právě v neznámém prostředí a těžko sjízdném terénu je to zcela mimořádná výhoda.”
Autokar S 415 HDH nové řady TopClass 400 splňuje nejvyšší nároky na komfort a bezpečnost. K tomu patří mimo jiné vybavení velmi kvalitními sedadly Ambiente v 5hvězdičkových odstupech, integrovaná výkonná klimatizace TopAir, také vybavení aktivním tempomatem ART, asistentem pro jízdu v jízdních pruzích (SPA) a elektronickým stabilizačním programem (ESP). Vozidlo je vybaveno patentovaným bezpečnostním deformačním modulem Front Collision Guard (FCG), který chrání řidiče a průvodce. Systém se skládá z přední ochrany proti podjetí, absorpční struktury a integrovaného absorpčního segmentu a modulu, který se při srážce posune s podlahou pro pracoviště řidiče dozadu. Luxusní autobus je vybaven řadovým šestiválcovým motorem OM 457 LA, splňujícím emisní normu Euro 5, který disponuje výkonem 335 kW (456PS) a šestistupňovou převodovkou GO 210. Hans-Peter Christoph říká:“Vedle technicky velmi vyspělého autobusu S 415 HDH nám dává pocit bezpečí hustá servisní síť značky Omniplus.“
Na internetové adrese www.freiburg-shanghai.de můžete sledovat průběh cesty a zážitky cestujících na blogu.

TZ Daimler

Setrou do Šanghaje a zpět - S 415 HDH projede 11 zemí za 74 dní
Setrou do Šanghaje a zpět - S 415 HDH projede 11 zemí za 74 dní