Scanie obdržela prestižní ocenění od institutu Clinton Climate Initiative (CCI)
Scania Omnilink LE na ethanol se představila i v ČR (Beroun).

v segmentu etanolových autobusů.
v segmentu etanolových autobusů.
Ten ji označil jako "preferovaného dodavatele" a etanolem poháněné autobusy Scania jako jednu z nejlepších cest, jak snižovat emise oxidu uhličitého vypouštěné do ovzduší městskou dopravou. Švédské automobilce se tak otevírají nové trhy v podobě čtyřiceti velkých měst po celém světě, která hledají nové technologie snižující dopad dopravy na životní prostředí.
V segmentu hybridů a BRT Clintonova klimatická iniciativa podporuje ekologické alternativy Volvo.

Scania při vyvíjení nových technologií čerpá ze svých bezmála dvacetiletých zkušeností s dodáváním autobusů poháněných na etanol. Poslední řada je již třetí generací těchto motorů. Ty v porovnání s tradičními naftovými motory výrazně snižují emise oxidu uhličitého a jsou šetrnější k životnímu prostředí.
Institut Clinton Climate Initiative byla založena nadací Clinton Foundation bývalým americkým prezidentem Billem Clintonem v srpnu 2006. Jejím hlavní úkolem je zvýšit používání nových technologií v boji proti klimatickým změnám.
Samotné ocenění je výrazným úspěchem technologií, které společnost Scania využívá. Zkušenosti ze Stockholmu, kde většinu vozového parku tvoří mezi etanolové autobusy Scania, zároveň ukazují, jak ve velkém měřítku přejít v městské dopravě k obnovitelným palivům.
TZ Scania

Scanie obdržela prestižní ocenění od institutu Clinton Climate Initiative (CCI)