Scania uvádí v předstihu  na trh motory Euro 6

Emisní limity normy Euro 6 budou zavedeny od 31. 12. 2013. Pro dosažení limitů s nesníženým výkonem používá Scania i technologii SCR.
Emisní limity normy Euro 6 budou zavedeny od 31. 12. 2013. Pro dosažení limitů s nesníženým výkonem používá Scania i technologii SCR.
6. dubna 2011 - Scania je již nyní připravena zahájit dodávky vozidel poháněných motory kompletně vyhovujícími novým evropským emisním limitům normy Euro 6, která bude zavedena od 31. 12. 2013. Nové motory kombinují početnou řadu prvků nových technických řešení umožňujících radikální snížení úrovně emisí. Podíl oxidů dusíku a pevných částic byl snížen o řádově 80% ve srovnání se standardy současnými (Euro 5).

„Nové motory jsou koncipovány pro dosažení stejných výkonů a provozní efektivnosti, jako jejich předchůdci kategorie Euro 5,“ říká Martin Lundstedt, výkonný viceprezident odpovědný za prodej a marketing.

Při vlastním vývoji motorů Euro 6 byly uplatněny všechny nové technologie vyvinuté společností Scania v posledních letech: recirkulaci výfukových plynů, proměnnou geometrii lopatek turbodmychadla, vysokotlaké vstřikování paliva soustavou common rail, selektivní katalytickou redukci i odlučovače pevných částic. „Spolu s tím působí náš vlastní řídicí systém motorů a výfukové soustavy, který je nyní integrován do jediné soustavy“, říká Jonas Holsted, starší viceprezident pro vývoj hnacích řetězců.
Agregát je co do hmotnosti shodný s typem Euro 5 EGR. Provozní hmotnost vozidel je vyšší o přibližně 200 kg instalací systému AdBlue (nádrž 75 l) a přidanými prvky výfukového systému. Viz Podrobnosti
Vývoj nové generace motorů a jejich technologie pro dosažení budoucí legislativní úrovně emisí si vyžádal pět let práce a investice o objemu 10 miliard švédských korun. Limity emisí podle Euro 6 začnou platit v Evropské unii a okolních zemích od 31. prosince 2012 pro uvádění nových vozidel do provozu a o rok později pro prodej nových vozidel. Euro 6 je prvním krokem k uskutečnění celosvětově sjednocených emisních limitů zahrnujících předpisy pro Severní Ameriku, Evropu i Japonsko umožňující koordinaci i vývoj standardů budoucích.

TZ Scania Czech Republic

Scania uvádí v předstihu  na trh motory Euro 6
Scania uvádí v předstihu  na trh motory Euro 6