Scania oslavuje 100 let působení v Rusku  rozšířením aktivit
Interiér nové haly

Slavnostní otevření dodavatelské a montážní základny v Petrohradu.
Slavnostní otevření dodavatelské a montážní základny v Petrohradu.
19. listopadu 2010 - Když v roce 1910 Scania zahájila export svých užitkových vozidel, první z nich bylo dodáno do Petrohradu v Rusku. Scania nyní oslavuje toto významné výročí prostřednictvím slavnostního otevření průmyslového podniku v Petrohradu, nové základny pro montáž, úpravy a vybavování vozidel pro ruský trh.

V dodavatelském centru bude Scania kompletovat vozidla přizpůsobená místním předpisům a požadavkům trhu i specifickým provozním podmínkám v Rusku. Založení tohoto podniku je součástí strategie Scanie směřující k zásadnímu upevnění pozice značky na velmi důležitém trhu.

Petrohradský závod má technickou montážní kapacitu až 5000 úprav vozidel a 1500 instalací nástaveb ročně. Poskytne zpočátku práci sedmdesáti zaměstnancům. Scania zde bude spolupracovat s řadou vybraných místních subdodavatelů nástaveb a některých prvků vybavení vozidel. Spolupráce s místními partnery zkrátí dodací vzdálenosti i termíny, což Scania pokládá za značnou výhodu pro expanzi v Rusku.

Ruský závod je šestým dodavatelským centrem Scanie. Další jsou v Jižní Koreji, Dubaji, Malajsii, Thajsku a Jihoafrické republice.

Od první dodávky Scanie do Ruska před celým stoletím vyjelo na zdejší silnice dalších 22 000 užitkových vozidel a autobusů této značky. Velká většina z nich v posledním desetiletí. Po ostrém propadu v důsledku světové finanční krize začíná ruský trh znovu stoupat. TZ Scania Czech Republic