Mnoho nových přestupních bodů zejména v širším centru a v okrajových částech Prahy.
Reklama
Mnoho nových přestupních bodů zejména v širším centru a v okrajových částech Prahy.
Regionální organizátor Pražské integrované dopravy (ROPID) připravil na adrese www.ropid.cz speciální internetovou stránku o noční dopravě. Cestující, kteří chtějí načerpat informace o nočním provozu PID, zde najdou nejen souhrnné informace o tom, jak cestovat v noci, jak se dostat na letiště či za kolik noční dopravou cestovat, ale najdou zde hlavně zcela nový druh informací o možných přestupech a návaznostech mezi jednotlivými nočními linkami.

Od 30.8.2008 totiž došlo k podstatnému rozšíření obsluhy Prahy nočními autobusovými linkami, což s sebou přineslo i mnoho nových přestupních bodů zejména v širším centru a v okrajových částech Prahy. Využitím takových přestupů se může cesta nočním městem výrazně zkrátit, protože není nutné jet přes centrum Prahy.
Cestující většinou znají pouze cestu přes centrální přestupní zastávku Lazarská, proto jim chceme ukázat i jiné možnosti a nová místa, kde se dá pohodlně přestoupit a kde na sebe jednotlivé linky navazují (nově například zastávky Spojovací, Limuzská, Zahradní Město, Přístaviště, Motol či Vypich). Proto nabízíme cestujícím speciální jízdní řády všech nočních linek s vyznačením všech možných přestupů a také přestupové tabulky pro vybrané přestupní zastávky, kde si zájemci, kteří přes tyto zastávky cestují, mohou vyhledat všechny možnosti přestupů. Přestupy jsou rozděleny na garantované a negarantované. U garantovaných na sebe jednotlivé linky vzájemně vyčkávají a řidič má v jízdním řádu vyznačenu povinnost vyčkat příjezdu návazného spoje. U negarantovaných návazností se sice jednotlivé linky na zastávce nepotkají v jeden čas, ale v některých směrech je možné při čekací době do 10 minut přestoupit z jedné noční linky do druhé.
Součástí nové internetové stránky jsou také aktuální schémata a plánky noční dopravy s vyobrazením všech zastávek a linek. Všechny mapy jsou samozřejmě volně ke stažení a přizpůsobené pro tisk.

TZ ROPID