na základě dohody s městskou částí Praha 16 a Praha-Velká Chuchle a prvních poznatků ze změn v prosinci 2008.
Reklama
na základě dohody s městskou částí Praha 16 a Praha-Velká Chuchle a prvních poznatků ze změn v prosinci 2008.
Z důvodu umožnění alternativního přímého spojení v obdobích s delšími intervaly vlaků na lince S7 bude obnoven provoz linky 244 ve večerním období a o víkendech v úseku Smíchovské nádraží – Nádraží Radotín. Na návrh městské části Praha 16 bude současně zrušena souběžná linka 204 s tím, že obsluhu zastávek Zahradnictví, Závodiště Chuchle a Radotínská bude nově zajišťovat linka 172, a to celotýdenně, pouze však ve směru z centra.

Znovuzavedení provozu linky 244 mezi Radotínem a Smíchovským nádražím bude provedeno výměnou za omezení autobusů v přepravních špičkách, kdy většina lidí využívá rychlé a časté vlakové spojení přímo s centrem Prahy (využití souběžných autobusů výrazně pokleslo). Vlaková linka S7 totiž nabízí v ranní špičce interval 10 minut, v odpolední špičce pak interval 15 minut. Linka 244 proto bude jezdit v ranní špičce po 20 minutách, v pracovní dny dopoledne a odpoledne po 30 minutách. Celotýdenně večer pojede linka 244 každou hodinu. V sobotu pak bude mít mezi 9. a 19. hodinou interval 30 minut, stejně jako v neděli mezi 13. a 19. hodinou, v ostatních obdobích bude jezdit v hodinových intervalech. Tyto provozní parametry vycházejí z vytížení zastávek, které nejsou v blízkosti radotínského nádraží a jejichž cestující tak nemohou využít rychlého a častého vlakového spojení s centrem.

Pro Velkou Chuchli bude přínosem zkrácení intervalu linky 172 ze 30 na 20 minut a znovuobsloužení zastávek Zahradnictví, Závodiště Chuchle a Radotínská o víkendech a celotýdenně večer. Jednosměrná obsluha těchto zastávek linkou 172 zde byla již v minulosti, jen v opačném směru. Důvodem otočení jednosměrného provozu je zrychlení dojezdu cestujících z Velké Chuchle na Smíchov v ranní špičce a snížení rizika kolon na Strakonické ulici pro velkochuchelské občany.

Zároveň v současné době jednáme o povolení přepravy seniorů vlakem ve vlacích PID v úseku Praha-Radotín – Praha hlavní nádraží v souvislosti s rozšiřováním aplikace opencard.

TZ ROPID